Primaria municipiului Slatina a efectuat in 2015 plati nelegale de peste trei milioane lei pentru salubrizarea spatiilor verzi, la preturi mai mari fata de cele prevazute in contractul de concesiune incheiat cu prestatorul de servicii, arata un raport al Curtii de Conturi publicat marti pe site-ul institutiei, potrivit Agerpres.

Prejudiciul total, din anul 2015, evidentiat de Curtea de Conturi in urma misiunilor de audit derulate anul trecut la Primaria Slatina, este de 3.485.000 lei.

Cea mai mare parte a prejudiciului, respectiv 3,15 milioane lei, a fost cauzat de "efectuarea de plati nelegale reprezentand contravaloare servicii de salubrizare spatii verzi facturate in anul 2015 de prestatorul de servicii si decontate de beneficiar la un pret mai mare decat cel prevazut in contractul de concesiune", conform raportului.

In ultimii sase ani, la Slatina, serviciul de administrare si intretinere a spatiilor verzi a fost concesionat de o firma care a incasat si peste 10 milioane lei anual pentru serviciile prestate. Contractul de concesiune inceteaza anul acesta prin acordul partilor.

In raportul Curtii de Conturi sunt constate plati nelegale la mai multe unitati administrativ-teritoriale din judetul Olt.

La Primaria Caracal s-a constatat un prejudiciu de 275.000 lei prin "decontarea unor cheltuieli pentru organizarea evenimentului cultural 'Sarbatori de iarna ca-n povesti-Mos Craciun la tine acasa' facturate de prestator, fara documente justificative privind felul si natura cheltuielilor efectuate". La Caracal au fost constate plati nelegale pentru servicii si bunuri la preturi supraevaluate sau pentru lucrari neexecutate, se mentioneaza in raport.