Liderul USR Nicusor Dan i-a cerut miercuri premierului Sorin Grindeanu sa promita ca nu va exista o amnistie a unor fapte penale prin OUG nici in viitor.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Nicusor Dan a spus ca ce s-a intamplat azi “a avut toate caracteristicile” zilei de acum cativa ani care a fost catalogata drept "martea neagra”.

“Ce s-a intamplat in decembrie 2013 a fost un protest masiv al societatii civile. Nu cred ca suntem in situatia in care trebuie sa avem asta in Romania", a afirmat liderul USR.

Nicusor Dan a amintit ca premierul Grindeanu nu a spus ce se va intampla in viitor si i-a cerut public sa declare ca nu se va incerca adoptarea prin ordonante de urgenta a unor "astfel de lucruri grave, de dezincriminare a unor fapte penale".

Miscare - surpriza a presedintelui Klaus Iohannis, care a mers miercuri la sedinta de guvern la care, potrivit surselor HotNews.ro, urma sa fie adoptata o Ordonanta de Urgenta de dezincriminare a unor infractiuni si o Ordonanta de gratiere a unor infractiuni.

Iohannis a anuntat la inceperea sedintei pe care o prezideaza la aceasta ora ca premierul Grindeanu i-a promis ca Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale nu vor fi adoptate azi.

Iohannis a mai spus ca aceste ordonante (al caror text e tinut secret) trebuie intai dezbatute public.