ALDE il propune pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru sefia comisiei parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului Roman de Informatii (SRI), au declarat pentru News.ro, luni, surse din partid.

TariceanuuiFoto: Captura Digi 24

Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de surse din ALDE, care au precizat ca, cel mai probabil, daca propunerea nu va fi acceptata, Tariceanu ar urma sa fie simplu membru in comisie.

Sursele au News.ro au precizat ca pentru Comisia pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe (SIE) ALDE il propune membru pe deputatul Marius Surugent, iar pentru comisia Revolutionarilor din Decembrie 1989 pe deputatul Mircea Banias.

Plenul comun al Parlamentului voteaza luni componenta comisiilor pentru controlul Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe.

Sefia Comisiei SRI ar urma sa revina PSD, pentru Gabriel Vlase sau Georgian Pop, dar nu este exclus ca social-democratii sa incerce sa obtina si conducerea celeilalte comisii de control al serviciilor secrete, asa cum a sugerat, duminica seara, liderul partidului, Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, liberalii il sustin pe Cezar Preda pentru Comisia SIE. Deciziile finale privind componenta celor doua comisii si impartirea functiilor sunt luate insa luni de partide.