Un nou termen al procesului deschis de catre procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi impotriva postului de televiziune Antena 3 si a mai multor jurnalisti ai acestuia se judeca, miercuri, la Curtea de Apel Pitesti, potrivit News.ro.

La Curtea de Apel Pitesti are loc, miercuri, un nou termen in procesul care are ca obiect "actiune in raspundere delictuala" intentat de sefa DNA Laura Codruta Kovesi postului de televiziune Antena 3 si jurnalistilor sau colaboratorilor acestuia Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Razvan Savaliuc, Radu Tudor si Bianca Grigore.

Termenul de miercuri este al patrulea pe fond, iar intre cele patru termene pe fonmd au fost mai multe termene intermediare, in cadrul carora instanta s-a pronuntat asupra unor cereri ale celor implicati in acest dosar.

La termenul anterior al procesului, jurnalistul Razvan Savaliuc a cerut instantei sa o amendeze pe Laura Codruta Kovesi, el acuzand-o pe sefa DNA ca nu a depus la dosar probe in sustinerea acuzatiilor sale si a solicitat recuzarea completului de judecata, aceasta din urma cerere fiind respinsa la termenul intermediar din 15 noiembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in 21 aprilie, stramutarea dosarului in care procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a dat in judecata mai multi jurnalisti si postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucuresti, unde era inregistrat din 29 decembrie 2015 si avusese primul termen in 23 martie.

Cererea de stramutare a fost formulata de catre Mugur Ciuvica, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor si SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat in judecata, in nume personal, dupa afirmatiile facute pe postul de televiziune in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Pitesti a fost inregistrat in 3 mai, iar primul termen de judecata dupa stramutare a fost stabilit in 8 iunie.

In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu care i-au fost aduse pe post.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte actiunea Laurei Codruta Kovesi si a obligat in solidar Antena 3 si pe Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc sa-i plateasca procurorului-sef al DNA 250.000 de lei.

Actiunea fusese depusa de catre Codruta Kovesi, in nume personal, in februarie 2015, la Tribunalul Bucuresti si are ca obiect daune morale "pentru afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane".