Soferii de camioane sunt nevoiti sa astepte trei ore pentru a iesi din tara prin Vama Nadlac II, aflata pe autostrada, unde s-a format o coloana de camioane de sapte kilometri, pentru ca autoritatile ungare fac din nou verificari amanuntite, transmite News.ro.

Politia de Frontiera Arad, care nu poate preciza cat timp vor dura controalele, le cere soferilor de camioane sa evite acest punct de frontiera.

Politistii de frontiera lucreaza pe ambele artere de iesire dedicate transportului de marfa, insa cu toate acestea pe autostrada Nadlac - Arad s-a format o cloana de camioane lunga de sapte kilometri.

Reprezentantii Politiei de Frontiera Arad spun ca se asteapta doua ore pentru controlul documentelor, chiar daca soferii acuza ca stau cel putin trei ore.

"Recomandam sa se iasa din tara prin alte puncte, precum Nadlac I, Turnu si Varsand, din judetul Arad, sau Bors, din Bihor", a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les.

Autoritatile romane nu pot preciza cat timp vor dura controalele amanuntite efectuate de colegii din Ungaria, dar spun ca traficul usor nu este afectat.

O situatie similara s-a inregistrat si saptamana trecuta, vineri, cand tot din cauza controalelor amanuntite efectuate la intrarea in tara vecina s-a format coloana de automarfare pe autostrada.