Un barbat a fost grav ranit, vineri, intr-un incendiu care i-a cuprins apartamentul, din locuinta fiind salvat si un catel, care a fost resuscitat de un pompier si apoi transportat la o clinica veterinara, relateaza Agerpres.

Incendiul a izbucnit intr-un apartament situat la parterul unui bloc din cartierul pitestean Razboieni, la fata locului intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges.

"In momentul sosirii echipajelor la fata locului, incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajari mari de fum. Pompierii militari au actionat simultan pentru evacuarea locatarilor din bloc, dar si pentru lichidarea incendiului", se arata intr-un comunicat al ISU Arges.

Proprietarul apartamentului, un barbat in varsta de aproximativ 50 de ani, fost gasit inconstient, intoxicat cu fum si cu arsuri pe corp. El a primit ingrijiri la fata locului, apoi a fost transportat in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti.

Pompierii au reusit sa scoata din apartament si un catel, care nu mai dadea semne de viata. Un pompier a resuscitat animalul, fiind ajutat si de personalul SMURD.

"Fara sa stea pe ganduri, manat de deviza noastra a pompierilor SMURD, 'Cine salveaza o viata, salveaza o lume intreaga', colegul nostru plt. maj. Costache Mugurel a resuscitat catelul, facandu-i, initial, respiratie gura la gura si masaj cardiac extern, pana cand un alt pompier paramedic l-a ajutat cu o masca de oxigen. Dupa cateva minute, catelul si-a revenit si a fost transportat, de un echipaj al pompierilor, la o clinica veterinara. Desi firesc, gestul colegului nostru a fost foarte apreciat de toata lumea", se mai mentioneaza in comunicatul ISU Arges.

Pompierii si politistii au inceput o ancheta pentru stabilirea cauzelor producerii incendiului.