Un incendiu puternic a izbucnit, duminica seara, la o societate de prelucrarea lemnului din localitatea Ciumani, judetul Harghita, iar la ora transmiterii acestei stiri zeci de pompieri militari si vountari, cu 11 autospeciale, intervin pentru stingerea flacarilor, anunta News.ro. Reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita au declarat corespondentului News.ro ca incendiul a izbucnit la o hala a unei societati de prelucrarea lemnului din comuna Ciumani si se manifesta pe o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati.

Potrivit pompierilor, in hala cuprinsa de flacari se afla utilaje, material lemnos si instalatii, iar interventia este ingreunata de vantul care sulfa cu putere.

La locul incendiului, intervin doua echipaje de pompieri militari de la Detasamentul Gheorgheni, cu doua autospeciale cu apa si spuma, Grupa Operativa a ISU Harghita si cinci Servicii Voluntare pentru Situatii de Urgenta din Ciumani si din comunele invecinate Suseni, Joseni, Lazarea si Voslobeni cu inca 9 autospeciale.

Reprezentantii ISU Harghita au precizat ca aproximativ 40 de pompieri militari si voluntari intervin, in prezent, pentru lichidarea incendiului.

Cauza incendiului si pagubele vor fi stabilite in cursul zilei de luni.