Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, sustine ca UDMR nu poate negocia cu PRU, dar este deschisa la negocieri politice cu PSD si PNL dupa alegerile din 11 decembrie. Tamas spune ca, in opnia sa, PRU capaciteaza electoratul fostelor PUNR, PRM, PNG si UNPR, dar ca este un partid "de conjunctura", care nu va intra in Parlament, transmite News.ro.

Prezent, duminica, la Ploiesti, unde a sustinut o conferinta de presa, presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, care este si liderul filialei UDMR Covasna, a declarat, intrebat fiind care este parerea sa despre Partidul Romania Unita, ca aceasta formatiune politica este una "de conjunctura", care capaciteaza electoratul altor partide nationaliste, disparute intre timp de pe scena politica.

"De conjunctura, pentru ca fiecare societate, asa si societatea romaneasca, are intotdeauna intre 10 si 15 la suta votanti nationalisti. Care la inceputul anilor '90 au fost adunati de PUNR, dupa aceea de PRM, dupa aceea de Gigi Becali, dupa aceea si UNPR si uite ca au disparut acele partide si trebuie cineva sa adune aceste voturi. Deci, de conjunctura, va spun" a afirmat Sandor Tamas.

Seful CJ Covasna a adaugat ca, in opinia sa, PRU nu va intra in Parlament dupa scrutinul din 11 decembrie si ca UDMR nu poate avea negocieri politice cu acest partid politic.

"Eu cred ca cu PRU nu se poate negocia, pentru ca ei nu sunt patrioti, ei sunt nationalisti. Nu se poate. In rest, se poate negocia cu PSD si cu PNL", a mai spus Tamas.