Pompierii au intervenit in ultimele sapte ore la peste 100 de cazuri in Bucuresti si judetul Ilfov, pentru indepartarea copacilor cazuti pe strada sau pe masini si a bucatilor de pe fatadele unor blocuri sau a scandurilor de la acoperisuri smulse de vant, informeaza News.ro.

Vantul puternic a doborat mai multi copaciFoto: Rompres

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, duminica, intre orele 08.00 si 15.00, pompierii au intervenit in 102 cazuri, "pentru degajarea copacilor cazuti, a elementelor de constructie desprise sau in pericol de cadere".

Alte 10 interventii ale pompierilor sunt in desfasurare, la intersectia bulevardului Iuliu Maniu cu strada Preciziei, pe strada Baltagului, strada Mentiunii, bulevardul Timisoara si pe strada Novaci.

Un alt incident a avut loc in zona Piata Victoriei, unde se desprind scanduri de la un acoperis si se intervine pentru indepartarea acestora. Politistii de la rutiera au inchis circulatia pe Calea Victoriei, traficul fiind deviat de la intersectia Biserica Amzei catre Stirbei Voda si de la Calea Victoriei spre Bulevardul Dacia.

Pompierii bucuresteni au mai intervenit, duminica, pentru indepartarea unor bannere si panouri publicitare doborate de vant, precum si a unor stalpi de electricitate rupti sau in pericol de cadere.

Interventii ale pompierilor au mai fost pe Drumul Gazarului, strada Dunavat, strada Baba Novac, Soseaua Mihai Bravu, Calea Plevnei, strada Teiul Doamnei si strada Lotrioara.

Pe strada Drumul Gazarului, din Sectorul 4 al Capitalei, vantul puternic a smuls fatadele a doua balcoane de la ultimele doua etaje ale unui bloc de zece etaje care nu este reabilitat, un magazin aflat la parterul imobilului fiind avariat.

Si echipajele de la ALPAB au intervenit pentru indepartarea copacilor doborati de vant in parcurile pe care le admnistreaza, dintre care cinci in Parcul Tineretului, 15 in Parcul Herastrau, unul in Parcul Operei si alti doi la Arena Nationala.

Bucurestiul si 26 de judete sunt sub avertizare cod galben de vant, duminica, pana la ora 20.00. Vantul va avea intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze mai mari in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania, unde rafalele vor depasi 60-70 de kilometri pe ora si pe arii restranse vor atinge 80-90 de kilometri pe ora, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.