Ministerul Sanatatii propune 500 de posturi noi pe ambulante si inca 200 pentru rezidenti

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, 9:29 Actualitate | Esenţial


Ministerul Sanatatii propune suplimentarea cu 700 a numarului de posturi pentru unitatile finantate integral de la bugetul de stat, dintre care 500 pentru serviciile de ambulanta si 200 pentru medicii rezidenti, transmite News.ro.

Prevederile sunt cuprinse in proiectul de modificare a Hotararii de Guvern privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii.    

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, la concursurile de rezidentiat pe posturi in specialitati paraclinice, epidemiologie, igiena, medicina de laborator, precum si in specialitatea medicina de urgenta sau medicina de familie, medicii rezidenti opteaza pentru posturi in cadrul serviciilor de ambulanta sau directiilor de sanatate publica. Intrucat numarul de posturi alocat acestor institutii este insuficient pentru incadrarea medicilor rezidenti care vor promova concursul, este necesara suplimentarea acestora.

Proiectul prevede suplimentarea cu 200 a numarului de posturi alocate medicilor rezidenti, pentru a putea fi incadrati pe posturi in specialitati deficitare in unitati finantate integral de la bugetul de stat.  

Impactul financiar determinat de majorarea numarului maxim de posturi pentru medicii rezidenti este de 501.600 de lei lunar, fara cote si de 615.000 de lei lunar, inclusiv cote.     

In nota de fundamentare a proiectului se mai arata ca in subordinea Ministerului Sanatatii functioneaza serviciile de ambulanta, unitati cu personalitate juridica finantate integral de la bugetul de stat, cu un numar de 11.530 de posturi. In anul 2015, ca urmare a rectificarii bugetare din luna septembrie, au fost alocate fonduri suplimentare pentru cheltuieli de personal, in vederea finantarii de posturi suplimentare care sa permita reducerea deficitului semnificativ de personal care exista in sistemul de asistenta medicala de urgenta, atat pentru unitatile de primire a urgentelor din cadrul spitalelor, cat si pentru serviciile de ambulanta.

Ca urmare a analizei efectuate de Comisia interministeriala pentru suport tehnic a rezultat ca, pentru unele servicii de ambulanta, numarul de posturi alocat categoriilor de medici, asistenti medicali si ambulantieri raportat la numarul populatiei este mai mic de 90% fata de media nationala. In vederea ajungerii la media nationala de 90%, este necesara suplimentarea cu 500 a numarului maxim de posturi alocat pentru serviciile de ambulanta.

Initiatorii proiectului mai arata ca suplimentarea numarului de posturi este determinata si de necesitatea constituirii echipajelor in vederea respectarii timpului de raspuns la solicitari, atat la sediul central, cat si la substatiile de ambulanta.

Impactul financiar determinat de cresterea cu 500 a numarului de posturi in aceste unitati finantate integral de la bugetul de stat este de 2.158.000 de lei lunar, fara cote si de 2.645.700 de lei lunar, inclusiv cote.    
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1075 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    si??? (Duminică, 13 noiembrie 2016, 20:30)

    Matusalem [utilizator]

    Le vor ocupa cu agricultori si strungari? ..daca or mai fi si din aceea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by