Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat, joi, referindu-se la programul PSD pentru domeniul sanatatii, ca "este foarte bun, lapte si miere. Daca ei reusesc sa faca tot ce au promis, atunci este foarte bun, dupa cum partidele din Romania daca fac ce promit in general in campanie este minunat. Din punctul meu de vedere, daca ne vin de undeva cateva miliarde pe care sa le investim in sanatate este foarte frumos. Daca pentru asta trebuie sa ne vindem lucruri din curte...", potrivit Agerpres.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

In ceea ce priveste intentia PSD de a construi un spital foarte mare in Bucuresti, Vlad Voiculescu considera ca, in principiu, aceasta este o idee foarte buna: "Am auzit despre acest spital mamut din Bucuresti. In principiu este o idee foarte buna, o idee discutata si doamna primar Firea acum cateva luni. Bucurestiul cu siguranta are nevoie de un spital regional. Daca spitalul acesta ar trebui sa aiba 2.500 de paturi, mai mare decat orice alt spital din Europa, putem discuta cu alta ocazie."

In legatura cu situatia infrastructurii spitalicesti, Vlad Voiculescu arata ca aceasta "este una delicata" si reprezinta "efectul lipsei de investitii pe multi ani".

"Situatia infrastructurii spitalicesti este una delicata. Situatia spitalelor din Romania este efectul lipsei de investitii pe multi ani de zile. Avem trei spitale regionale pentru care avem fonduri europene - 150 de milioane de euro. Ce facem noi este asa: sa alegem terenurile si avem deja doua localitati in Cluj si in Craiova unde terenurile sunt selectate. In Iasi suntem in ultima faza. (...) Vom incheia un acord, in urmatoarele saptamani, cu Banca Europeana de Investitii si folosim bani din Planul Juncker, bani nerambursabili. (...) Pana la sfarsitul anului viitor ar trebui sa se porneasca licitatiile", afirma ministrul Sanatatii.

Vlad Voiculescu a mai precizat ca, in ceea ce priveste proiectele pentru Institutul "C.C. Iliescu" si Spitalul "Marie Curie", discutiile cu BERD sunt avansate.