Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov a gasit, luni, mai multe nereguli dupa controlul la metrou, printre acestea numarandu-se turnichete modificate care ingreuneaza evacuarea in cazul unei urgente.

Metroul din CapitalaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Au fost gasite nereguli, o parte dintre ele nesolutionate de la controlul anterior, facut in luna martie. Maine vom da un raport cu ceea ce am identificat astazi. Sunt probleme cu turnichetii, care au montate niste bare metalice care ingreuneaza evacuarea in cazul unei urgente. Sunt niste dispozitive pe care le-au montat reprezentantii Metrorex pe turnicheti din proprie initiativa, dar noi apreciem ca nu e in regula sa existe acele dispozitive si ar trebui sa le scoata, nu ar trebui sa ramana in continuare acolo, pentru ca sunt montate doar pe partea de turnicheti care asigura evacuarea. Ele au fost montate pentru a nu se mai trece fraudulos pe acolo. O alta problema vizibila e ca in zona adiacenta gurilor de metrou sunt foarte multe obstacole pentru pompieri: chioscuri de ziare, florarii, autoturisme parcate. Accesul nostru spre gura de metrou e oarecum limitat. Astazi au fost doar intocmite note de control, informatiile se vor aduna centralizat de la toate statiile de metrou si vor fi aduse la cunostinta conducerii Metrorex. Maine in jurul orei 12 vom avea un raport final", a declarat, pentru Mediafax, Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti-Ilfov.

Angajatii ISU Bucuresti Ilfov au facut, luni dimineata, controale la toate statiile de metrou, verificarile urmarind, printre altele, modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor si moditatea de evacuare a calatorilor.