Vremea va fi in general inchisa si se va raci, mai accentuat in centrul, sud-vestul si nord-estul tarii. Va ploua in majoritatea regiunilor, ziua pe arii mai extinse in nordul Olteniei si al Munteniei, in Transilvania si Moldova, unde cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, izolat se vor totaliza peste 35 l/mp, iar noaptea in jumatatea de sud-vest a teritoriului, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Marti

In tara, ploile vor avea si caracter de aversa si pe suprafete restranse se vor semnala descarcari electrice. La munte, la altitudini mari, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va prezenta intensificari mai ales in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi temporar 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3...4 grade in estul Transilvaniei si 18...20 de grade in sudul Dobrogei si extremitatea de sud-est a Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 0 si 9 grade.

Bucuresti: Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si vor fi ploi, mai ales sub forma de aversa, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari, cu viteze mai mari in a doua parte a zilei, cand rafalele vor depasi 50...55 km/h.

Temperatura maxima, mai scazuta decat in intervalul precedent, se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar minima va fi de 6...7 grade.

Miercuri

Valorile termice vor continua sa scada in majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru aceasta data, iar maximele termice se vor situa intre 4 si 11 grade. Exceptie va face Dobrogea si sud-estul Munteniei, unde temperaturile diurne se vor mentine mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei, pana la 17...18 grade in sudul litoralului. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade.

In prima jumatate a zilei cerul va fi mai mult noros si va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana se vor semnala precipitatii mixte. Spre seara si in cursul noptii aria precipitatiilor se va restrange catre jumatatea de sud-est a teritoriului. Acestea vor fi sub forma de ploaie in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, precipitatii mixte in Transilvania si in zona subcarpatica a Moldovei si predominant ninsori la munte.

In rest innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile izolate. Se vor acumula cantitati de apa mai insemnate, local in sud-estul teritoriului si pe spatii mici in celelalte zone. Vantul va avea unele intensificari la munte, dar si in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.