Un focar de scarlatina a fost declarat, joi, la o scoala generala din municipiul Suceava, dupa ce sapte cazuri au fost confirmate, a anuntat Directia de Sanatate Publica Suceava, transmite Mediafax.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Catalina Zorescu, focarul de scarlatina a fost declarat la Scoala nr.4 din Suceava si insumeaza sapte cazuri, pacientii avand forme usoare ale bolii.

Ultimele doua cazuri au fost inregistrate in cursul zilei de joi.

In scoala respectiva se iau masuri pentru prevenirea aparitiei altor imbolnaviri, iar vineri DSP Suceava va organiza o instruire cu medicii scolari din municipiul Suceava privind actualizarea metodologiei de supraveghere a scarlatinei si efectuarea triajului in colectivitatile scolare.

Directorul adjunct al DSP Suceava a afirmat ca pana joi la DSP Suceava au fost recoltate exudate faringiene de la 40 de elevi ai scolii, iar restul solicitarilor vor fi rezolvate vineri si la inceputul saptamanii viitoare.

Scarlatina este o boala infectioasa bacteriana care necesita izolare si supraveghere clinica, iar in lipsa unui tratament pot aparea complicatii. Boala apare, de regula, la copiii de varsta scolara, in sezonul toamna-iarna, la constituirea colectivitatilor.