Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Valentin Popescu, a precizat luni ca nu exista niciun fel de pericol ca pacientii Institutului "Ana Aslan" sa nu mai fie tratati, informeaza Agerpres. El a mai precizat ca noul manager al institutului este chiar persoana care a solicitat un control din partea MS si care a constatat ca sunt lucruri care nu functioneaza.

Institutul Ana AslanFoto: ana-aslan.ro

"Nu exista niciun fel de pericol pentru pacientii care sunt la "Ana Aslan", a fost doar un control al Corpului de control al ministrului Sanatatii, care a constatat anumite nereguli si care a decis sa sesizeze Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 pentru posibile fapte de natura penala. Au existat mai multe nereguli constatate acolo. Vorbim in primul rand despre procedurile de achizitie pentru reactivi de laborator, exista suspiciuni ca anumite caiete de sarcini au fost aranjate pentru ca o firma sa castige aceasta licitatie. De asemenea, au fost identificate probleme privind sporurile platite ilegal in perioada 2009-2016, apoi probleme cu medicamentele - existau medicamente care nu fusesera prescrise pacientilor, insa acestea fusesera decontate. Au fost constatate si posibile ilegalitati in ceea ce priveste inchirierea spatiilor de la Institutul 'Ana Aslan' iar recomandarea Corpului de control a fost rezilierea acestor contracte in conditiile legii", a declarat Popescu.

"Actualul manager este nou, este cel care a solicitat acest control pentru ca a constatat ca sunt lucruri care nu functioneaza acolo si a vrut sa vada ceea ce se intampla. Saptamana trecuta, ministrul Sanatatii a decis sa reinnoiasca contractul de management al doamnei doctor dupa acest raport. Managerul este nou numit in functie", a explicat purtatorul de cuvant.

Intrebat despre protestul care are loc luni la Institutul "Ana Aslan", Valentin Popescu a spus ca probabil "o parte dintre cei care sunt acolo se regasesc in descoperirile Corpului de control al ministrului Sanatatii.

"Posibil ca o parte dintre ei (n.r. angajati) sa se regaseasca in descoperirile Corpului de control si atunci evident ca exista nemultumiri din punctul acesta de vedere", a afirmat Popescu.

Mai multi angajati ai Institutului "Ana Aslan" protesteaza luni, una dintre principalele nemultumiri fiind legata de faptul ca Ministerul Sanatatii "ar fi impus un manager care nu apreciaza pacientul varstnic".