Administratia Nationala de Meteorologie a emsi un cod galben de ninsori si voscol pentru zona montana si submontana a judetelor Neamt si Suceava, avertizarea fiind valabila pana duminica seara la ora 19.30.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala: ninsoare moderata si vant, cu intensificari de pana la 40... 50 km/h, ce va conduce la scaderea temporara a vizibilitatii sub 100...200 m, mai ales in zonele montane inalte.

Primarul din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, a declarat la Digi 24 ca in zona ninge de mai multe ore, dar ca nu sunt probleme cu circulatia pe drumuri pentru ca autoritatile sunt pregatite.

Potrivit sefului Salvamont Neamt, Raul Papalicef, citat de News.ro, in judetul Neamt ninge inca de duminica dimineata, inclusiv la altitudini mici, de pana in 800 de metri, acesta precizand ca traseele de pe Masivul Ceahlau, cu pornire din Statiunea Durau, au devenit impracticabile.

"Ninge de dimineata, chiar si la 600 - 800 de metri altitudine. Traseele din Durau sunt inchise, nu se poate urca la Dochia pentru ca au cazut arbori. Nu se vad nici marcajele, nici potecile, iar riscul de accidentare este mare. Se poate urca pe munte doar pe parte de sud, sud-est", a declarat, pentru News.ro, Raul Papalicef.

Sursa citata a mai afirmat ca pe Ceahlau erau aproximativ 60 de turisti, dar toti au coborat duminica dimineata.

ANM a emis duminica dimineata o informare meteo de vremea rea, ce vizeaza intreaga tara, valabila de duminica, de la ora 14.00, si pana luni, la ora 09.00, cand sunt prognozate intensificari ale vantului, ninsori in zonele montane si ploi in restul teritoriului.