Parasutistul care a murit, sambata, dupa ce a cazut liber de la 3.000 de metri, avea 400 de salturi la activ si, din primele cercetari, reiese ca parasuta de rezerva i s-a deschis accidental in timp ce se afla in avion, transmite Agerpres.

"Din 2010 s-a apucat si avea circa 400 de salturi la activ. In timpul zborului de sambata i s-a deschis parasuta de rezerva pe nepregatite in timp ce se afla in avion, l-a atras afara si s-a agatat de aripa avionului. Cred ca l-a depasit situatia. Parasuta principala nu s-a deschis", a declarat presei Doru Baciu, instructor de parasutism care se afla in avion in timpul accidentului.

El a adaugat ca parasutistul, Vlad Lupas, a mai avut un acccident asemanator in urma cu doi ani, dar atunci a reusit sa se salveze.

Tanarul era directorul comercial al unui lant de restaurante cu o cifra de afaceri anuala de peste zece milioane de euro, noteaza News.ro.

Afacerea in conducerea careia se afla Vlad Lupas a fost demarata in 2012, printr-o investitie initiala de 25.000 de euro.

Dupa doi ani de la inaugurarea primului restaurant Salad Box, proprietarii au deschis alte 25 de puncte in cele mai importante 13 orase din tara, dar si in centre comerciale din Budapesta si Heilbronn, in Germania, cifra de afaceri anuala a ajungand la peste zece milioane de euro anul trecut.

Politia Cluj a deschis, sambata dupa-amiaza, un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa in cazul tanarului care a murit, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Cluj, Daniel Graur.

Incidentul in urma caruia a murit Vlad Lupas a avut loc sambata, in jurul orei 11.00, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj.