Orasul Charlotte din statul american Carolina de Nord a fost pus sub stare de urgenta iar trupele Garzii Nationale si ale Patrulei de Autostrada Statale au fost desfasurate in oras dupa a doua noapte de revolte, declansate de uciderea unui barbat de culoare de catre politie, informeaza Reuters.

Potrivit politiei, Keith Scott, in varsta de 43 de ani, a fost impuscat si omorat de fortele de ordine marti dupa ce a refuzat sa puna jos o arma.

Familia sa si un martor la incident spun insa ca Scott tinea in mana o carte, nu o arma.

O manifestatie pasnica, tinuta ca raspuns la incident a devenit miercuri violenta. Protestatarii au aruncat pietre si sticle catre scutieri, spargand geamuri si usi si jefuind magazine din centrul Charlotte.

Politistii au tras cu gloante de cauciuc, gaze lacrimogene si grenade cu soc audio-vizual si au folost spray-uri cu piper pentru a dispersa multimea.

Un protestatar a fost impuscat si ranit grav de un civil, iar patru politisti au suferit rani care nu le pun viata in pericol, au spus pe Twitter reprezentantii primariei.

Aceste incidente din a doua noapte de revolta in cel mai mare oras sin Carolina de Nord vin dupa ce marti noapte fusesera raniti 16 politisti si mai multi protestatri.

Din cauza tulburarilor din oras, guvernatorul pat McCrory a declarat stare de urgenta si a adus in oras forte ale Garzii Nationale si politisti ai patrulei de autostrada.