Politia si IPJ Botosani au inceput anchete dupa ce un copil de trei ani a mers neinsotit la toaleta gradinitei pe care o frecventeaza si a cazut in fosa septica, mama micutului gasindu-l invelit intr-un prosop, iar angajatii unitatii i-au spus sa ii dea "o pastila", potrivit Mediafax.

Politistii din Botosani au inceput cercetari pentru vatamare corporala din culpa dupa ce copilul de trei ani a cazut, luni, intr-o fosa septica, la Gradinita cu Program Normal Todireni.

Din primele verificari a reiesit ca, desi ar fi trebuit sa fie insotit de catre personalul de serviciu, baiatul de trei ani, inscris la Gradinita cu Program Normal Todireni din localitatea Sat Nou, judetul Botosani, a fost condus la toaleta de sora sa in varsta de cinci ani, iar la un moment dat acesta a cazut in fosa septica, la o adancime de doi metri.

Fetita a cerut ajutor, insa educatoarea ar fi chemat un vecin sa scoata copilul din bazinul care nu era plin cu apa.

Simona Vezeteu, mama baiatului, a declarat ca a fost chemata la gradinita si si-a gasit fiul invelit intr-un prosop, dupa care i s-a spus doar ca a cazut in fosa.

Angajatii gradinitei i-au recomandat femeii sa-l ia acasa si sa-i dea o pastila.

Femeia a mers, insa, la Spitalul de Pediatrie din Botosani, fiind sesizata si Politia.

"Se face o ancheta in paralel cu cea de la Inspectoratul Scolar. Se fac cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa. A fost un apel pe 112", a declarat, marti, comisarul Daniela Gheorghiescu de la IPJ Botosani.

Si IPJ Botosani a inceput o ancheta, iar inspectorii vor sa afle de ce bazinul nu era acoperit corespunzator si care este motivul pentru care conducerea unitatii de invatamant nu a sunat imediat la 112. Potrivit reprezentantilor IPJ Botosani, exista norme prin care copiii de gradinite trebuie sa fie insotiti la toaleta de catre educatoare sau personalul de serviciu.