Omul de afaceri Maria Tudor, condusa miercuri, la amiaza, la parchet pentru audieri intr-un dosar de evaziune fiscala, a fost transportata cu ambulanta, in cursul serii, la unitatea de primiri urgente a Spitalului din Ramnicu Valcea, dupa ce i s-a facut rau in timpul interogatoriilor, relateaza Agerpres.

Aceasta a fost escortata de o masina a Jandarmeriei, dar si de sot, care a declarat ca este "consternat de tot ceea ce s-a petrecut in cursul zilei in cazul familiei sale". Tot in cursul zilei de miercuri au fost aduse de la Constanta si Bucuresti, pentru audieri, cele doua fiice ale familiei Tudor.

De altfel, in cursul zilei, administratori sau fosti salariati cu functii de raspundere in firmele administrate de familia Tudor au fost audiati de procurorii PICCJ-ului.

In cursul zilei de miercuri, procurorii ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au efectuat 16 perchezitii, atat domiciliare, cat si la sediile mai multor societati care apartin uneia dintre cele mai influente familii de oameni de afaceri din judetul Valcea, Ion si Maria Tudor. Perchezitiile au fost efectuate intr-un caz de evaziune fiscala in care prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetari a reiesit ca, in perioada 2006 - 2016, administratorii a 10 societati comerciale din judetele Valcea si Constanta ar fi operationalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obtinut foloase in mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligatiilor fiscale, dar si prin achizitionarea de active la preturi subevaluate ori prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive semnificative, pentru cresterea nereala a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat in conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat", se arata in comunicat.

Maria Tudor este considerata unul din cei puternici oameni de afaceri din Valcea, care detine afaceri in turism (hoteluri in statiunile Baile Olanesti si Mamaia), in industrie (Uzina Mecanica Ramnicu Valcea), in media (Televiziunea Regionala VTV) si mai multe imobiliare. Familia Tudor a fost, in ultimii ani, protagonista mai multor scandaluri cu privire la concesiunea pe care o detine din anii 2000 asupra celor 30 de izvoare minerale medicale din statiunea Baile Olanesti.