Seful serviciului secret al Ministerului de Interne, Rares Vaduva, audiat la DNA. El a fost pus sub acuzare intr-un dosar disjuns din cel al lui Gabriel Oprea
UPDATE: Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului si deturnare de fonduri intr-un dosar dinsjuns din cel al lui fostului ministru Gabriel Oprea, potrivit televiziunilor de stiri.
Rarea Vaduva nu a dat detalii despre ancheta jurmalistilor care il asteptau la iesirea de la DNA.
"Se afla in derulare o ancheta. Nu pot sa va dau nicun detaliu. Urmeaza sa ne aratam o anumita pozitie. Nu sunt in masura sa va dau detalii din ancheta", a spus avocatul lui Vaduva.
Intrebat daca isi va da demisia de la conducerea DIPI, Rares Vaduva a evitat sa raspunda.
Anchetatorii verifica in acest dosar modul in care au fost cheltuiti banii serviciului secret al Ministerului de Interne. Dosarul lui Vaduva este disjuns din cel al fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.
UPDATE 16.15 Fostul sef al DIPI Gelu Oltean, audiat si el la DNA
Oprea a fost trimis in judecata in luna mai in dosarul masinii de serviciu cumparate din banii serviciului secret al MAI. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu. Potrivit DNA, Gabriel Oprea a suplimentat bugetul Directiei pentru a cumpara o limuzina Audi A8 pentru propria folosinta, in timpul mandatului.
Procurorii DNA sustin ca, in vara lui 2015, Gabriel Oprea a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative pentru Departamentul de Informatii si Protectie Interna. Fostul ministru a aprobat si cumpararea limuzinei sustinand ca, in calitate de demnitar, are nevoie de protectie.
Rares Vaduva este la conducerea DGIPI din februarie anul acesta.
Intre 2006 si 2014, Vaduva a avut functii de conducere si de executie in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Anterior a avut functii de executie in cadrul Politiei Romane, potrivit CV-ului sau.

Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”
FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
In multe posturi in Stat , deciziile de utilizare in interes personal a deciziilor folosind deciziile pentru a crea avantaje pentru sine sau pentru terti!
Cand protejezi abuzurile unui ministru ii creezi un avantaj, folosind functia de sef DIPI in interesul ministrului!
Oare DIPI nu avea toate informatiile despre achizitiile si modul influent in care s-a urmarit reusita acestei achizitii?
Sa iti cumperi 100 de autoturisme AUDI (SRI) dar sa il "acuzi" pe Oprea pentru unul singur, asta inseamna sa fii mafiot adevarat.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/SRI+cumpara+100+de+SUV-uri+Audi
Modul in care s-au cheltuit banii serviciului secret securist SRI cine il verifica?
- februarie 2016 La propunerea ministrului Petre Tobă, premierul Dacian Cioloş a decis eliberarea din funcţie a şefului Departamentului de Informaţii şi Protecţie internă, chestorul Nicolae Gheorghe.
De asemenea, a rămas fără funcţie şi unul dintre adjuncţii acestuia, chestorul Nelu Zărnică. Cel de al doilea adjunct, maiorul Rareş Văduva, a fost avansat la conducerea departamentului.
Acesta inainte de decembrie 2014, când a fost numit adjunct în conducerea DGIPI, a fost ofiţer SRI.