Rares Vaduva, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DIPI) este audiat luni dimineata la DNA, transmite Digi 24. El nu a fost adus cu mandat, ci a venit insotit de avocatul sau care le-a spus jurnalistilor ca nu stie despre ce dosar este vorba.

UPDATE: Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului si deturnare de fonduri intr-un dosar dinsjuns din cel al lui fostului ministru Gabriel Oprea, potrivit televiziunilor de stiri.

Rarea Vaduva nu a dat detalii despre ancheta jurmalistilor care il asteptau la iesirea de la DNA.

"Se afla in derulare o ancheta. Nu pot sa va dau nicun detaliu. Urmeaza sa ne aratam o anumita pozitie. Nu sunt in masura sa va dau detalii din ancheta", a spus avocatul lui Vaduva.

Intrebat daca isi va da demisia de la conducerea DIPI, Rares Vaduva a evitat sa raspunda.

Anchetatorii verifica in acest dosar modul in care au fost cheltuiti banii serviciului secret al Ministerului de Interne. Dosarul lui Vaduva este disjuns din cel al fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

UPDATE 16.15 Fostul sef al DIPI Gelu Oltean, audiat si el la DNA

Oprea a fost trimis in judecata in luna mai in dosarul masinii de serviciu cumparate din banii serviciului secret al MAI. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu. Potrivit DNA, Gabriel Oprea a suplimentat bugetul Directiei pentru a cumpara o limuzina Audi A8 pentru propria folosinta, in timpul mandatului.

Procurorii DNA sustin ca, in vara lui 2015, Gabriel Oprea a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative pentru Departamentul de Informatii si Protectie Interna. Fostul ministru a aprobat si cumpararea limuzinei sustinand ca, in calitate de demnitar, are nevoie de protectie.

Rares Vaduva este la conducerea DGIPI din februarie anul acesta.

Intre 2006 si 2014, Vaduva a avut functii de conducere si de executie in cadrul Serviciului Roman de Informatii. Anterior a avut functii de executie in cadrul Politiei Romane, potrivit CV-ului sau.