Datele Eurobarometrului Comisiei Europene arata ca 35 % dintre romani au in prezent incredere in justitie si sistemul judiciar, cu 13 procente mai putin fata de anul 2015, scaderea fiind cea mai mare inregistrata de o institutie europeana intr-un timp atat de scurt, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Increderea cetatenilor romani in justitie a scazut in ultimele luni ale anului 2016 cu 13% fata de anul precedent. Potrivit datelor Eurobarometrului pentru primavara anului 2016, in prezent, 35% dintre romani au incredere in justitie si sistemul judiciar.

Datele arata ca 60% dintre cei chestionati au declarat ca au tendinta sa nu creada in justitia din Romania , in crestere cu 12% fata de 2015. Dintre cei intervievati, 5% au declarat ca nu stiu.

Scaderea de 13 procente fata de anul 2015 ar fi cea mai mare inregistrata intr-un timp atat de scurt.

In cadrul Eurobarometrului, 72% dintre respondentii romani au declarat ca au incredere in Armata, in scadere cu patru procente fata de 2015.

La nivel national, aproximativ 50% dintre cetateni au incredere in politie, in crestere cu 1% fata de valorile inregistrate in toamna anului trecut.

Cat priveste Guvernul, 24% dintre cei chestionati au declarat ca au incredere in aceasta institutie, in crestere cu un procent fata de ultimul Eurobarometru.

A crescut procentul si in cazul partidelor politice, la 13%, cu un plus de 1% fata de toamna anului trecut, doar Parlamentul inregistrand o scadere a increderii de trei procente si ajungand la un procent de 14% in 2016.