Patru barbati au fost retinuti pentru tentativa de omor calificat si tulburarea ordinii si linistii publice dupa ce au urmarit in trafic un om, i-au acrosat masina in trafic, apoi l-au lovit cu cutitele, cu pumnii si cu picioarele, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, citat de News.ro.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti - Sectia de urmarire penala au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de joi, a inculpatilor Petre-Orlando Tutu, Valentin-Gabriel Cociu, George Chelu-Prodescu si Viorel Tutu.

Cei patru sunt acuzati ca l-au urmarit pe un barbat, i-au acrosat masina in trafic, apoi l-au lovit cu cutitele, cu pumnii si cu picioarele.

Atacul s-ar fi petrecut, potrivit procurorilor, pe 20 iulie, in jurul orei 19.15, pe Soseaua Pantelimon din Bucuresti, in apropierea intersectiei cu Bulevardul Chisinau.

Anchetatorii sustin ca, pe fondul unui conflict pe care l-au avut cu victima in luna iunie a anului trecut, cei patru l-au urmarit pe barbat, iar, la un moment dat, au acrosat din spate autoturismul condus de acesta, impiedicandu-i deplasarea, in contextul unui trafic rutier intens.

Ulterior, trei dintre atacatori au alergat dupa barbat si l-au prins in dreptul imobilului cu numarul 245 de pe Soseaua Pantelimon, unde l-au lovit cu cutitele, cu manerele cutitelor, cu pumnii si cu picioarele, cu intentia de a-i suprima viata, provocandu-i multiple leziuni traumatice la nivelul capului si al toracelui, inclusiv leziuni defensive la nivelul membrelor superioare, precizeaza procurorii.

Atacatorii au plecat apoi de la locul faptei cu ajutorul lui Viorel Tutu, care ii astepta in masina, in apropiere.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in cursul zilei de vineri urmand sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.