Proiect de lege initiat de Guvern: Casa Regala va fi persoana juridica de utilitate publica, va fi finantata de la bugetul de stat si va primi gratuit Palatul Elisabeta pentru 99 de ani

de CP     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 17:06 Actualitate | Esenţial


 documente
(23 Iun 2016) PDF, 780KB
Casa Regala a Romaniei va deveni persoana juridica de utilitate publica si autonoma, se arata intr-un proiect de lege initiat de Guvernul Romaniei, pus joi in dezbatere publica, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Casa Regala va avea sediul in Palatul Elisabeta, care se afla in domeniul public al statului. Palatul va fi dat in folosita gratuita Casei Regale, pe o perioada de 99 de ani. De asemenea, finantarea cheltuielilor de functionare curenta ale Casei Regale se va asigura de la bugetul de stat. Activitatile publice, proiectele si programele Casei Regale vor fi finantate atat din venituri proprii, cat si de la stat. Seful Casei Regale va avea pozitie de demnitate publica si va fi platit la nivelul unui fost sef de stat.

Casa Regala se va organiza pe baza unui statut propriu, aprobat de Seful Case Regale. (Vezi documentul atasat)

 • De notat ca alte institutii care au statut de persoana juridica de utilitate publica sunt Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi sau Uniunea Artistilor Plastici
UPDATE: Casa Regala si-a dat girul pentru proiectul Guvernului. Familia Regală a României a declarat pentru Agerpres joi că primeşte cu încredere proiectul de lege privind Casa Regală, pus în dezbatere publică de către Guvern. "Iniţiativa prezentată are ca scop consolidarea pe termen lung a rolului Casei Regale a României în societate, prin recunoaşterea personalităţii sale juridice. Această iniţiativă este rezultatul unui dialog constant cu Guvernul României şi întruneşte acordul Familiei Regale, al Guvernului şi al partidelor parlamentare, care au fost consultate de către Custodele Coroanei".


Ce activitate va avea Casa Regala
 • recunoastrea si promovarea traditiilor si simbolurilor suveranitatii si identitatii nationale
 • reunirea comunitatilor regionale, urbane si rurale in jurul unor proiecte, momente cu semnificatie istorica si programe de dezvoltare pe termen mediu si lung, implicand insitutiile publice si societatea civila.
 • acordarea de de numiri cu semnificatie istorica regala, diplome si alte forme de recunoastere catre entitati publice si private non-profit
 • recunoasterea calitatii produselor si serviciilor companiilor care activeaza pe piata romaneasca, pentru a recunoaste calitatea produselor si serviciilor lor
 • actiuni caritabile
 • actiuni educationale, in scopul recunoasterii meritelor si promovarii elevilor, studentilor si cadrelor didactice
 • actiuni de promovare a valorilor, monumentelor istorice, potentialului turistic si investitional al Romaniei fata de personalitati, investitori si institutii similare din strainatate

Casa Regala va stabili relatii de colaborare cu autoritatile publice, centrale si locale, precum si cu institutiile publice autonome, pe baza de protocol.

Seful Casei Regale va reprzenta Casa Regala in fata oricarei entitati publice sau private, romane sau straine. Va beneficia de o indemnizatie lunara, la nivelul unui fost sef de stat.

Numarul maxim de posturi al serviciului administrativ al Casei Regale este de 20 de posturi, finatate de la bugetul de stat.

"In prezent, Casa Regala a Romaniei nu are personalitate juridica de sine statatoare, ceea ce produce foarte mari inconveniente, nu numai siesi, ci si institutiilor publice cu care intra in parteneriat, deoarece acestea trebuie sa actioneze precum ca o persoana fizica, sau cu organizatiile non-guvernamentake infiintate pentru a sustine activitatile Casei Regale, in loc sa poata incheia parteneriate direct cu aceasta. Toate activitatile publice ale Casei Regale sunt finantate in principal din fonduri proprii si in secundar din atragerea de fonduri private, precum si cu ajutorul in natura al unor institutii de stat. In considerarea caracterului de interes public al majoritatii activitatilor de anvergura ale Casei Regale, este dezirabila crearea posibilitatii de finantare a acestora si din fonduri publice, ca si a aparatului administrativ afectat indeplinirii lor", se arata in nota de fundamentare a proiectului de lege.

Proiectul de lege este semnat de Sorin Chelmu, secretarul general al Guvernului si de Vasile Dincu, vicepremier. Trebuie avizat favorabil de ministrul finantelor, Anca Dragu, ministrul muncii, Dragos Pislaru, ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, ministrul pentru consultare publica, Victoria Alexandru si de ministrul justitiei Raluca Pruna.

Regele Mihai si familia sa au solicitat, la inceputul anului, autoritatilor din comuna Savarsin, Arad, scutirea de la plata taxelor locale, invocand prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi si din noul Cod Fiscal, care le-ar permite acest lucru. Pana anul trecut, impozitele aplicate asupra domeniului regal din Savarsin aduceau venituri la bugetul local de circa 33-35.000 de lei anual, o suma importanta pentru o comunitate mica. Incepand cu 2016, bugetul local va fi lipsit de acesti bani, in conditiile in care regele Mihai ar fi solicitat scutire de la plata. Ce raspunde Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

"Prevederea la care faceti referire in intrebarea dumneavoastra a intrat in vigoare odata cu noul Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2016. Majestatea Sa Regele si Familia Regala, au sprijinit, incepand din anul 1943, in multiple si variate feluri comunitatea savarsineana si vor continua sa o faca", a raspuns Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I, la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit Legii 227/2015, art.485 alin.(1) si art.487, sunt scutiti de la plata taxelor speciale si alte taxe locale veteranii de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi.

Casa Regala, o familie bogata


Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 in Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care ar consta in mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri, potrivit Capital. Aceste proprietati au apartinut Familiei Regale pana in 1948, cand au trecut in proprietatea statului, insa dupa Revolutie, multe din acestea au fost recuperate. Printre proprietati se afla si domeniul regal de la Savarsin. Castelul de la Savarsin a restaurat, fiind inaugurat in octombrie 2015, dupa opt ani de lucrari. Castelul a fost retrocedat Regelui Mihai in 2001.

Regele Mihai se regaseste pe lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, publicata, luni, de ANAF, cu o datorie la bugetul statului de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii. Obligatiile fiscale restante ale Regelui Mihai au fost contestate, o procedura judiciara fiind in curs de desfasurare, a anuntat Biroul de presa al Majestatii Sale Regele Mihai.

Unul din modurile in care Casa Regala castiga bani este asocierea cu diverse companii si branduri comerciale. De exemplu, in 2015, Casa Regala si-a imprumutat numele unor produse de ciocolata de la Kandia. Printre ele se numara ciocolata cu lapte "Alteta Sa Regala Principesa Margareta", ciocolata amaruie "Alteta Sa Regala Principele Radu", cu 55% cacao, precum si ciocolata amaruie "Castelul Peles", cu 75% cacao.

La inceputul lunii martie, Consiliul Regal a anuntat ca Regele Mihai a fost supus unei operatii chirurgicale, avand diagnosticele "carcinom epidermoid metastazant" si "leucemie cronica". Consiliul a precizat ca Regele Mihai I a decis sa transmita mesajul ca fiica sa, Margareta, il va reprezenta si va duce la indeplinire toate actiunile sale publice.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8663 vizualizari

 • +38 (46 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2016, 17:10)

  [anonim]

  • -12 (18 voturi)    
   Casa Regală a făcut Statul Român (Joi, 23 iunie 2016, 18:32)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui

   independent, deci relația de asistență este viceversa.
   • +9 (9 voturi)    
    Corect, dar: (Joi, 23 iunie 2016, 20:28)

    Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Corect: Carol I si Ferdinand - toata admiratia si respectul nostru! In parte, si Mihai.
    Dar 1: Carol a II-lea - o rusine!
    Dar 2: Cine va urma dupa Duda si Margareta?
    Dar 3: La averea imensa pe care a pus mana Duda, sa-i mai dam si noi, de la gura copiilor nostri?
    Am impresia ca acest Guvern, pe care pana acum l-am apreciat, a apucat pe o cale gresita, poate de frica haitei de la A3. Posibil. Alta explicatie nu gasesc.
   • +5 (9 voturi)    
    Nu casa regala a facut statul Roman (Joi, 23 iunie 2016, 22:52)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Asta este o intocxicare regalista.
    Momentan se da o lupta pentru voturile regalistilor. In bunul obicei al marilor si istorice partide de pe la noi se da "casei regale" avantaje substantiale pe care evident noi le vom plati.
    Himerele lui Iohanis le vom plati scump.
  • -11 (15 voturi)    
   Nu chiar asa (Joi, 23 iunie 2016, 19:34)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui

   In schimbul indemnizatiei de la stat, Casa Regala are de implinit niste activitati care pot fi foarte utile. Unul din avantajele Casei Regale e ca poate sa desfasoare activitati planificate pe termen lung - citind printre randuri, remarc un posibil rol important in unirea cu Basarabia. Cu 20 de oameni, si un nume respectat, se pot face o gramada de lucruri bune.

   Nu sunt un regalist, dar Casa Regala a avut un rol foarte important in formarea si supravietuirea statului roman unitar.
   • +7 (9 voturi)    
    pe vremuri (Joi, 23 iunie 2016, 21:58)

    CRMS [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

    O fi avut pe vremuri..cum a avut si Cezar in formarea Imperiului Roman.
    Astia de acuma sunt niste epigoni.
    • -2 (4 voturi)    
     Toate lucrurile fiind egale (Vineri, 24 iunie 2016, 2:19)

     Caligula [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

     Dupa aceiasi masura, nici poporul roman nu merita mai mult de ce are la ora actuala.
   • +1 (1 vot)    
    util pentru cine? (Vineri, 24 iunie 2016, 8:43)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

    Te iseli.
    Este doar o forma legala de a scoate bani negri de la buget pentru SRI si PSD.
    Da, foarte util.
 • +31 (35 voturi)    
  Republica Monarhista Romana (Joi, 23 iunie 2016, 17:15)

  LiviusAcris1 [anonim]

  inca o struto-camila made in Romania
 • +30 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2016, 17:20)

  [anonim]

  • +6 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2016, 20:14)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iunie 2016, 9:29)

    [anonim] i-a raspuns lui

 • +24 (30 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 23 iunie 2016, 17:21)

  andipetre [anonim]

 • +25 (29 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 23 iunie 2016, 17:22)

  polonyca [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
   La cat au furat le mai lipseste ceva (Joi, 23 iunie 2016, 22:55)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   un titlu nobiliar . . . La banii lor isi permit.
 • +19 (29 voturi)    
  WTF... (Joi, 23 iunie 2016, 17:23)

  Stefan85 [utilizator]

  Tocmai cand prinsesem putina incredere in guvernul asta...

  Sa aiba personalitate juridica, sa aiba si dubla personalitate for what i care insa de ce sa fie subventionata din banii mei, din taxele si impozitele platite de mine?
 • +16 (20 voturi)    
  casa regala (Joi, 23 iunie 2016, 17:25)

  XXXXL [anonim]

  o cam dati de gard.... alt asistat social, cu pretentii si prioritati...
 • +18 (20 voturi)    
  BORul si Casa Regala sunt coloana Quinta columna (Joi, 23 iunie 2016, 17:31)

  Plagarus [utilizator]

  Dupa Alteta sa Mihai,vai de " Dudele " ce umplu locul.
  • -3 (5 voturi)    
   . (Joi, 23 iunie 2016, 18:23)

   AdiSun [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   The faith and the crown are the two pillars that hold up this world!
 • +11 (15 voturi)    
  An electoral...ce sa-i faci (Joi, 23 iunie 2016, 17:36)

  banel [utilizator]

  .
 • +23 (27 voturi)    
  prostia ucide ? (Joi, 23 iunie 2016, 17:36)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Ce ar fi sa facem o gradinita , o scoala, cu banii dati de la buget casei regale, care e in Top 300 a bogatilor Romaniei cu o avere estimata la 60-70 milioane de Euro? "Guvernul meu" sufera din cauza caldurii de afara ? Si asta cand 70% din romani au salariul sub 2000 RON pe luna? Prostia ucide? Atunci am avea funeralii nationale, protatagonisti fiind fostii ministrii tehnocrati.
 • +11 (13 voturi)    
  King Loui got more style (Joi, 23 iunie 2016, 17:37)

  zicsio [utilizator]

  Now I'm the king of the swingers oooh,
  the jungle V.I.P
  I reached the top and had to stop
  And that's what bothering me
  I want to be a man, man-cub, and stroll right into town
  And be just like those other men
  I'm tired of monkeying around ...

  Doobeedoo...
 • +20 (24 voturi)    
  Bravo (Joi, 23 iunie 2016, 17:38)

  mitg [utilizator]

  Dati fara numar de la bugetul de stat. Bravo!
 • +22 (26 voturi)    
  ne permitem! (Joi, 23 iunie 2016, 17:45)

  q1953 [utilizator]

  Intreb oamenii instruiti: mai sunt tari care isi permit sa intretina atat administratie prezidentiala cat si casa regala?
  • +4 (4 voturi)    
   @ q1953: va raspund eu: (Joi, 23 iunie 2016, 20:42)

   Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui q1953

   Nu mai exista asa ceva nicaieri in lume!
   Mai stiu ca Suedia, Norvegia, Danemarca mentin monarhiile tocmai pentru ca respectivele monarhii au resurse proprii din care se intretin si deci sunt mult mai ieftine decat intretinerea unei administratii prezidentiale.
   Personal, daca Guvernul Ciolos sustine in continuare aceasta ideie, nu vreau sa-l mai vad!
 • +14 (18 voturi)    
  Daca tot ii oferta la pomeni (Joi, 23 iunie 2016, 17:49)

  Gogu2014 [utilizator]

  Ma astept zilele astea sa isi mai dea parlamentarii si alte beneficii. Doar pensii speciale? O casa si un purcoi de bani pentru rege? Deduceri se la impozit? Doar atat? Haaaai ca puteti mai bine. Dati-va ce vreti , oricum ii cald si noi stam in casa sau pe plaja. Ne trezim la iarna cand se mai scumpeste ceva.
 • +13 (17 voturi)    
  România este republică (Joi, 23 iunie 2016, 17:57)

  Soarele [utilizator]

  ... atât.
 • +15 (19 voturi)    
  la cat ne-au furat... (Joi, 23 iunie 2016, 18:01)

  cristianaxl [utilizator]

  ce mai conteaza ca le finantam si luxul in care locuiesc...
  sa ai 2 mil datorii pe accesorii si 1,9 mil baza inseamna ca astia nu si-au platit niciodata impozitele catre stat...
  noi daca ramanem o luna in urma cu plata impozitelor, la 10 zile iti vine titlu executoriu...ei dupa ce lege functioneaza?...pana acum trebuiau sa aiba executate toate castelele...la ei fiscul nu vine?

  auzi tu...utilitate publica...

  va veni vremea cand veti da socoteala toti astia care va credeti desupra legii...toti smecherasii astia cu gulere albe...toti fanfaronii care au ca meserie suptul banului public si frecatul cafenelelor la discutii de "business"...cat de curand curentul nationalist va lovi si Romania...iar atunci nu veti scapa nici in gaura de sarpe
  • +2 (2 voturi)    
   de dat socotela (Vineri, 24 iunie 2016, 8:47)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

   Acum intelegt de ce au iesit oameni cu furci si topoare in 1907.
   Acum inteleg ura profunda pe care au avut-o rusii fata de tzari.
   Este singura socoteala pe care o mai accept si probabil singura care va functiona, dar extrinsa la tot ce inseamna clasa politica si administratie!!!!!
 • +6 (14 voturi)    
  Asa ziceam si eu ! (Joi, 23 iunie 2016, 18:02)

  Susufler0 [utilizator]

  In sfarsit au intrat in randul lumii !

  Nu ? Tot asa e si Casa Regala a Marii Britanii, a verisoarei Liz, Casa Regala Olandeza a verisorului, Casa regala norvegiana si casa Regala Daneza, a nepotului de var si a verisoarei matusii ; Exact asa sunt organizate si Casele Regale ale Serbiei, Bulgariei si Greciei, samd.

  PS. Am o singura nelamurire : salariul il primeste Margareta o data pe luna sau...
 • +6 (8 voturi)    
  bataie de joc (Joi, 23 iunie 2016, 18:07)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Fix astia lipseau de pe lista de intretinuti din banii nostri, nu cumva sa faca ceva in afara de poze in fotoliu.
  Macar sa li se impuna niste reguli si sa fie auditati regulat.
  Sa nu mai poata vinde titlurile acordate de statul roman pe ciocolata, prezervative sau ce le-o mai trece prin cap.
 • +4 (6 voturi)    
  Propunere de lege (Joi, 23 iunie 2016, 18:29)

  Contabilul1956 [utilizator]

  Propun ca finantarea cheltuielilor de functionare curenta ale Casei Regale, prevazute in proiectul de lege prezentat mai sus, sa fie suportata de catre cei care l-au semnat si avizat favorabil.
  Casa Regala, daca nu ma insel, a avut o contributie nesemnificativa in societatea romaneasca dupa caderea comunismului.
  Stiu ca exista multe pareri in aceasta problema, dar un lucru e cert.
  Romanii vor ca clasa politica care gestioneaza bugetul public sa o faca cu responsabilitate si sa nu mai fim invadati zilnic de stiri despre risipa fara discernamant a banului public!
 • +6 (8 voturi)    
  de ce trebuie sa mai platesc impozit si taxe? (Joi, 23 iunie 2016, 18:32)

  yellowdog [utilizator]

  pentru speciali, lichelele din parlament si familiile lor extinse, o casa regala abdicata ce a pupat dosul lui dragnea?
 • +5 (7 voturi)    
  Tichia de margaritar (Joi, 23 iunie 2016, 18:36)

  M.aura [utilizator]

  "Seful Casei Regale va reprzenta Casa Regala in fata oricarei entitati publice sau private, romane sau straine. Va beneficia de o indemnizatie lunara, la nivelul unui fost sef de stat." Locul 8 in top 300 ca avere si se milogeste la bani publici?

  Nu-s bani pentru sanatate, educatie si infrastructura, dar mereu se gasesc pentru tot felul de investitii paguboase si paraziti nationali.
  In contextul asta inteleg intilnirea Dragnea-Margareta, e nevoie de PSD ca sa treaca aberatia asta. Principesa Margareta s-a întâlnit, joi, cu președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

  "Aceștia au discutat despre rolul Casei Regale, care trebuie reglementat prin lege, potrivit lui Liviu Dragnea. Totodată, Dragnea a subliniat că va purta discuții cu Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Valeriu Steriu în acest sens, dar și cu premierul Dacian Cioloș."

  Discutiile au avut loc demult, de unde se vede ca intilnirile subterane nu-i sint straine nici lui Ciolos. Toti sint aceeasi mizerie.
  • +2 (2 voturi)    
   atunci desfiintam presedentia (Vineri, 24 iunie 2016, 8:59)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui M.aura

   Daca Casa Miloaga a Romaniei va prelua protocolul de reprezentare si conferirea de titluri si medalii, atunci desfiintam presedentia, pentru ca ramane fara obiectul muncii.
   Deja tembelului de Iohannis i se reduc atributiile si el nu zice nimic. Este atat de imbecil, probabil are multiple disfunctii hormonale netratabile, ca la ultima ofensiva la adresa functiei prezidentiale nu a mai emis nici macar banalul, deja, "voi urmari cu atentie"! N-a luat nicio atitudine! ESTE ABSOLUT STRIGATOR LA CER! Este retardat! Atunci, la ce ne foloseste si functia de presedinte daca acolo pot ajunge intamplator cretini din nastere?

   Si incepi si te intrebi daca nu e mai sanatos sa-si puna SRI-ul oamenii lui, verificati, scoliti si cu carte de munca in regula, si la Cotroceni.

   Hai sa plantam un Dud la Cotroceni in loc de un ficus, pe viata, si gata, am rezolvat problema.
 • +11 (13 voturi)    
  SUNT TARE CURIOS SA AFLU PAREREA (Joi, 23 iunie 2016, 19:21)

  Susufler0 [utilizator]

  REGALISTILOR despre acest proiect de lege al guvernului, ( cerut insa de Dragnea dupa ce a pranzit cu Margareta si cu Duda acu' cateva zile) !

  PS. Nu stiu de ce, dar cred ca le crapa obrazul de rusine !

  Casa Regala este in top 300 dar principesa Margareta a devenit salariata la stat !
 • +1 (5 voturi)    
  ha ha ha (Joi, 23 iunie 2016, 19:29)

  prenume [utilizator]

  Guvernul in care seful politistilor e un hot ordinar ce dreaqu sa propuna decat o ordinarie.
 • +8 (10 voturi)    
  desteapta-te romane (Joi, 23 iunie 2016, 19:33)

  abflori [anonim]

  De ce continuati sa ne furati???????????????????
  Faceti referendum sa vedem daca poporul vrea sa subventioneze casa regala si sa recunoasca aceasta familie regala.
  Iohhanis probabil si-a bagat coada.
 • +7 (9 voturi)    
  Ce-i lipseste chelului, tichie de margaritar! (Joi, 23 iunie 2016, 20:05)

  talos [utilizator]

  Datoria contribuabiluilui se rezuma doar la dat? Oare nu se gandeste nimeni ca doar capusand martoaga hranita cu din ce in ce mai putine paie ca in banc aceasta o sa-si dea la un moment dat obstescul sfarsit?
  Referendum!
 • +7 (7 voturi)    
  Dezgustator! (Joi, 23 iunie 2016, 20:52)

  goguduru [utilizator]

  Regele e pe moarte si astia vor sa se asigure ca primesc toate privilegiile astea cat este inca in viata.

  Exact ca in situatiile alea sinistre cand familia tine mortul in casa cateva luni ca sa-i ia pensia.

  N-o sa tina mult porcaria asta. E prea gogonata.
 • +3 (3 voturi)    
  Pacat (Joi, 23 iunie 2016, 22:31)

  V.M.C. [utilizator]

  Este total deplasat proiectul acesta de lege. Casa Regala si-a castigat locul de onoare in istoria moderna a Romaniei si fara indoiala ca Regalitatea are o traditie mai lunga decat republica (chiar punand la socoteala "republicile" populara si socialista).
  Insa nu in momente de criza ar trebui adoptate asemenea proiecte.
  Sunt si voi ramane pro-monarhie, dar mi-e teama ca ideea de monarhie in Romania va muri odata cu Regele Mihai. Cei care vin din urma nu au nimic in comun cu numele pe care il poarta (a/al Romaniei). Pacat...
 • +5 (5 voturi)    
  Proiect (Joi, 23 iunie 2016, 23:42)

  fluturel [utilizator]

  Nu sunt de acord cu acest proiect.Casa regala a luat suficient de mult de la statul roman.E foarte bogata.E o rusine la ce face d-nul Ciolos.NU SUNT DE ACORD.
  Este o mizerie.De ce nu si-a platit regele datoria la stat.O contesta? De ce?Nu am cuvinte pentru ceea ce se intimpla.Medicii ne pleaca din tara,sistemul sanitar e ca vai de capul lui si Ciolos si Dragnea se ocupa de casa regala?Casa regala a primit pamanturi,bani,palate si mai vrea sa traiasca si pe gratis.Chiar nu au niciun pic de rusine?Este strigator la cer.Sa le plateasca cheltuielile regalistii,cei care ii iubesc.Sa plateasca ei in frnte cu Ciolos,Dragnea si toti cei care au gandit acest proiect.Este groaznic ce se intimpla la noi.
 • +4 (4 voturi)    
  Sper sa nu (Vineri, 24 iunie 2016, 0:03)

  JohnDoeLaneskoo [utilizator]

  sper sa nu treaca de parlament acest act abuziv, prin care s-ar lua bani suplimentari din buzunarele romanilor timp de inca o suta de ani.

  Discutam acum cateva zile cu un prieten olandez despre republica si monarhie (fara sa fim vreunul din noi adeptul incrancenat al vreunui sistem). Un argument pro monarhie era ca se economisesc banii de campanie electorala pentru prezidentiale. Pentru ca dupa aceea cheltuielile curente ale presedentiei sau ale casei regale tot trebuie suportate.

  Iata ca noi suntem in situatia in care cheltuim si pe alegeri, si pe intretinerea presedentiei, si pe a casei regale...

  Ca vorba aia, are balta peste ;-)

  Cred ca nu sustine nimeni acest "deal". Pentru monarhistii adevarati, casa regala sub duda e un scandal oricum, iar pentru republicani nu mai trebuie sa explic.

  Deci cand Regele Mihai ne va parasi, ar fi normal ca astialalti sa degajeze imediat de pe proprietatile care nu le apartin.

  Acuzi la ei... ciocolata duda, si margareta, si peles... ce caraghios si ce rusine...
  • +2 (2 voturi)    
   parlamentul penalilor e pentru (Vineri, 24 iunie 2016, 9:06)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui JohnDoeLaneskoo

   Schema de usurare "legala" a bugetului cu niste milioane de euro vine de la PSD, asa ca va trece prin Parlament ca prin branza.
   Probabil va fi adoptata tacit, ca doar e vacanta si in felul asta se spala si obrazul cacanarilor din PNL.
   NESATUILOR! SA NU VA INCAPA CATE BLESTEME IMI VIN IN MINTE ACUM!
   Acest pamant este o pestera a talharilor, merita sa fie jefuit pana la ultimul strop si toata aceasta adunatura de milogi, numita poporul roman, sa piara mancata de vie!
 • +2 (2 voturi)    
  putreziciuni (Vineri, 24 iunie 2016, 8:40)

  revo [utilizator]

  Inca o modalitate de a jefui visteria, oficial, nu doar prin licitatii truncate si contracte supraumflate. Inca o sursa de bani negri pentru PSD si SRI si nu numai. Banuiesc ca foarte multi vor fi abonati la bugetul Casei de Toleranta Regala.

  Sa putrezeasca de vii si la propriu, nu numai la figurat! Toti! JAVFRE FLAMANDE! POMANAGII! PUTORI!

  TRA-DA-TORI!!!
 • +1 (1 vot)    
  Anti-constitutional. Ne mai nastem egali? (Vineri, 24 iunie 2016, 11:12)

  D-or [utilizator]

  E un proiect anti-constitutional, intrucit constitutia noastra stipuleaza ca suntem o republica, iar cetatenii ei sunt egali.

  Nici eu, nici urmasii mei, in veci, nu vom spune cuiva "maiestate". Strabunicul meu e la Marasesti. Acesta e cel mai inalt rang de noblete care imi/ne dau si dreptul si datoria de nu fi obedienti fata de nimeni.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu se scot la concurs posturile? (Vineri, 24 iunie 2016, 11:15)

  D-or [utilizator]

  In Romania, functiile se ocupa prin concurs sau prin vot. Nu rideti, ca asa e. Legal...
 • 0 (0 voturi)    
  Proiect Lege Casa Regala (Marţi, 9 august 2016, 12:52)

  alexandru.mariutan [utilizator]

  Stimata Redactie,

  Va rog sa-mi indicati link-ul guvernului pe care are loc dezbaterea publica a Proiectului de Legi al Casei Regale.

  Cu consideratie

  Alexandru Mariutan

  ///


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by