In sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, precum si in zona montana instabilitatea atmosferica va deveni deosebit de accentuata, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

SAMBATA

IN TARA

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30...40 l/mp. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor manifesta temporar si pe spatii restranse, cu precadere in Muntenia.

In regiunile sudice, vremea se va mentine caniculara, disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati, in timp ce in restul zonelor valorile termice vor marca o scadere accentuata fata de ziua precedenta. La nivelul intregii tari, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in nord si in jurul a 37 de grade in Lunca Dunarii, iar temperaturile minime se vor situa intre 12 si 21 de grade.

BUCURESTI

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara la amiaza, cand si disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 19...20 de grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi va avea innorari temporar accentuate si, cu precadere la inceputul noptii, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

DUMINICA

IN TARA

Vremea va fi in general instabila in regiunile intracarpatice si in zona montana, iar in timpul zilei si in Moldova, zone in care, pe arii relativ extinse, vor fi innorari temporar accentuate, averse, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie. In restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vor fi conditii de grindina, iar in vest si sud-vest cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp.

Temperaturile maxime, in usoara scadere in sud si sud-est, dar in crestere in restul tarii, se vor incadra intre 24 de grade in nordul Moldovei si pe litoral si 33 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade.