Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a facut un apel miercuri catre Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) sa instaleze corturile de prim-ajutor pentru canicula ce se anunta la finalul saptamanii, informeaza Agerpres.

CaniculaFoto: USER UPLOADED

Firea spune ca nu poate interveni pentru a lua masurile specifice pe timp de canicula intrucat nu a depus inca juramantul de investitura urmare a faptului ca PNL a intarziat depunerea raportului mandatarului financiar, ceea ce face imposibila validarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si, implicit, a primarului Capitalei.

"Avand in vedere prognoza meteo care anunta pentru sfarsitul acestei saptamani primul val de canicula care va traversa Capitala in aceasta vara, fac un apel la Administratia Spitalelor Bucuresti sa instaleze de urgenta corturi de prim-ajutor in zonele aglomerate din oras. Faptul ca in prezent nu exista inca un primar instalat in functie, din cauza unor jocuri politice pe care nu le mai comentez, nu poate fi o scuza pentru cei care sunt responsabili cu masurile pe timp de canicula. Fac de asemenea apel la voluntarii Serviciului de Ambulanta Bucuresti sa fie pregatiti sa activeze in corturile ce vor fi instalate pentru a acorda primul ajutor cetatenilor ce ar putea fi afectati de temperaturile caniculare", afirma Gabriela Firea.

Conform procedurilor in vigoare, in fiecare an, in perioada 1 iunie - 31 august, ASSMB instaleaza cate 20 de corturi in intersectiile cele mai mari din Capitala, se arata in comunicat. Fiecare cort este dotat cu dozatoare de apa potabila, instalatie mobila de aer conditionat, echipamente de masurat tensiunea si glicemia, stetoscop, trusa de prim-ajutor.

Asistenta medicala este acordata de personalul medical din reteaua scolara cu sprijinul voluntarilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti, care a incheiat un protocol in acest sens cu ASSMB, se precizeaza in comunicatul citat. Programul de lucru in aceste corturi este intre 10:00 - 18:00, inclusiv in zilele de weekend.

"Pana in prezent, ASSMB nu a instalat cele 20 de corturi la nivelul Capitalei, desi meteorologii anunta pentru sfarsitul saptamanii temperaturi de peste 35 de grade Celsius", se mentioneaza in comunicat.