Intr-un interviu pentru Deutsche Welle Germania, autorul de non-fictiune Boris Reitschuster, a vorbit despre noua sa carte, "Razboiul ascuns al lui Putin", in care este vorba despre un grup militar din Rusia, inflitrat in Germania.

HotNews.roFoto: Hotnews

DW: "Razboiul Secret al Rusiei- Cum destabilizeaza Moscova Vestul"- sustine ca este o armata secreta de oameni antrenati si controlata de Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, in Germania. Sau mergem prea departe?

Boris Reitschuster: Nu prea departe. Cu toate ca nu prea imi place cuvantul "armata". Armata este ceva mare, iar asta nu este o armata, dar in schimb, ii putem zice Unitate. Potrivit estimarilor facute de serviciile de informare, vorbim de 250-300 de oameni implicati. Aceste unitati s-au dezvoltat in scolile de arte martiale - "Systema" - un sport de lupta, legat de Unitatea Speciala a Rusiei - Spetsnaz. Aceste scoli apar ca ciupercile dupa ploaie in Vest. Pot sa spun ca 99.99% din oamenii care lucreaza in aceste scoli, nu au nimic de a face cu trupele de gherila. Nu poti suspecta pe nimeni ca ar fi un luptator secret al Rusiei.

DW: Spui ca este vorba de 250-300 de sabotori rusi, care asteapta un semnal sa actioneze. Este adevarat?

Boris Reitschuster: Da! Cand am auzit chiar eu si am citit documentele de la serviciile de informare, am fost socat si nu am crezut imediat, pana nu am verificat si din alte surse. Cand m-am confruntat cu seriozitatea problemei, am realizat ca de fapt nu este nimic nou. Acelasi lucru a fost facut si in GDR (German Democratic Republic)- Republica Democrata Germana. Nu este creatia lui Putin. Este o continuare a metodelor KGB, chiar daca nu avem dovezi clare despre rolul lor concret in exploatarea. Nu este foarte placut sa crezi ca este ascuns, undeva, explozibil.

Interviul integral pe DeutscheWelle.com