Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de decorare a generalului cu patru stele Philip Mark Breedlove la incheierea mandatului in calitate de comandant aliat suprem din Europa si comandant al Comandamentului Statelor Unite ale Americii pentru Europa.

Philip BreedloveFoto: NATO

Breedlove a primit Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Ofiter, cu insemn pentru militari "in semn de inalta apreciere pentru contributia deosebita avuta la intarirea securitatii Romaniei in cadrul Aliantei Tratatului Atlanticului de Nord", potrivit Administratiei Prezidentiale, citeaza Mediafax.

Presedintia isi exprima "inalta apreciere pentru contributia deosebita avuta la intarirea securitatii Romaniei in cadrul Aliantei Tratatului Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse in vederea cresterii prezentei aliate pe teritoriul tarii noastre, precum si pentru planificarea si implementarea Operatiei 'Atlantic Resolve' si a Initiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeana pe teritoriul Romaniei si in regiunea Marii Negre".

Generalul Curtis "Mike" Scaparrotti a fost instalat marti in functiile de comandant NATO in Europa si de sef al Comandamentului american in Europa.