Interlopul Mihai Chirita, denumit si "pistolarul din Militari", a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani inchisoare cu executare, dupa ce in noiembrie 2013 a ranit cu un pistol cu bile trei persoane, printre care o tanara care si-a pierdut un ochi, informeaza Agerpres.

Initial, interlopul a fost condamnat la cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala grava, tulburarea ordinii si linistii publice, uz de arma fara drept si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in urma unei decizii data in iunie 2015 de Curtea de Apel Bucuresti, pedeapsa redusa acum de instanta suprema la trei ani inchisoare.

In acelasi dosar, au fost condamnate definitiv si cele doua surori ale interlopului, Florentina Chirita si Mariana Cristina Chirita, la cate 2 ani cu suspendare, aceeasi pedeapsa fiind aplicata si in cazul mamei si tatalui acestora, Elena Chirita si Tomita Chirita.

De asemenea, Mihai Chirita a fost obligat de judecatori sa-i plateasca partii vatamate Daniela Sinziana Borz echivalentul in lei a sumei de 71.250 euro.

In noiembrie 2013, Mihai Chirita a tras cu un pistol cu bile in fata unui hipermarket din cartierul bucurestean Militari, ranind trei persoane. Incidentul a avut loc dupa ce doua dintre surorile lui Mihai Chirita, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut sa stea la coada la magazin si au intrat in conflict cu alte persoane.

Chemat in ajutor, Mihai Chirita a scos un pistol cu bile de cauciuc si a inceput sa traga, ranind trei persoane, tanara care si-a pierdut un ochi si doi barbati.

"Incidentul a debutat in interiorul unui magazin pe fondul nerespectarii unor minime norme de conduita cetateneasca. Inculpatii nu au vrut sa stea la coada. Dintr-un motiv absolut stupid, s-a creat o altercatie in interiorul magazinului, ulterior altercatia s-a mutat in exteriorul magazinului. Inculpatele au solicitat sprijinul familiei, iar unul dintre barbati a folosit un pistol neletal, tragand mai multe focuri", preciza la acea vreme Politia Capitalei.

Mihai Chirita a fugit de la locul faptei, dar s-a predat a doua zi, fiind retinut si apoi arestat preventiv.