Mai multi parinti, majoritatea insotiti de copii, s-au strans vineri in Piata Victoriei, nemultumiti de decizia Tribunalului Bucuresti de a o lasa in libertate pe directoarea gradinitei private "Flipper Garden'', acuzata de rele tratamente aplicate minorului, informeaza Agerpres.

Protest al parintilorFoto: Captura YouTube

Protestul nu a fost autorizat de primarie, deoarece a fost anuntat cu mai putin de trei zile inaintea organizarii, astfel ca participantii au spus jandarmilor ca au venit pentru "un schimb de idei intre parinti".

"Eu aici am venit in nume personal, ca mama, ca parinte, ca cetatean al Romaniei, deoarece consider absolut revoltatoare situatia copiilor din gradinita care a functionat 14 ani fara autorizare. Daca vorbim despre aprobari, unde erau institutiile, autoritatile, organele de ordine ale statului in acesti 14 ani in care o individa batea in mod repetat copii cu varstele intre 2 si 5 ani? Pentru asta sunt aici", a declarat Ana Maita, unul dintre parintii prezenti in Piata Victoriei, potrivit Agerpres.

Ea considera ca este nevoie de o reactie publica rapida atunci cand este vorba despre violenta impotriva copiilor.

"Vedeti o motivare judecatoreasca de lasare in libertate a Ioanei Neagu, o motivare bazata pe vechiul Cod penal, in conditiile in care noul Cod penal functioneaza in Romania de foarte mult timp, in care copilul de doi ani este responsabilizat pentru bataia strasnica pe care a primit-o, inclusiv parintii sunt facuti responsabili pentru ca si-au lasat acesti copii in grija doamnei Ioana Neagu si copiii lor au fost batuti. Vedem iarasi, cu mare revolta, ca o singura bataie nu e considerata de un magistrat ca incadrandu-se la rele tratamente, ci fundamenteaza lasarea in libertate a acesteia", a mai spus Ana Maita.

Potrivit acesteia, mesajul demersului parintilor care au protestat in Piata Victoriei este ''zero toleranta fata de violenta impotriva copiilor''.

"Cateodata e bine sa fim un tip de cetateni un pic mai curajosi si vreau sa cred ca aici sunt o multime de cetateni curajosi, fie ca sunt sub 18 ani si o sa vedeti aici copii mici, copii de varsta celor care apar in filmarile depuse de parintii copiilor abuzati, copii mici pentru care fiecare parinte care se afla aici lupta in momentul asta. Vreau sa cred ca lupta asta nu se va opri, vreau sa cred ca autoritatile vor percepe mesajul nostru, de zero toleranta fata de violenta impotriva copiilor", a afirmat Ana Maita.