Tribunalul Mures a revocat masura preventiva a controlului judiciar luata atat fata de fostul primar Raduly Robert-Kalman cat si fata de fostul viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos, informeaza Agerpres.

Incheierea Tribunalului Mures nu este definitiva, putand fi contestata.

In acest dosar, fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni), instigare la infractiunea de abuz in serviciu si conflict de interese. De asemenea, viceprimarul Szoke Domokos, este judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (patru infractiuni) si instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale.

Potrivit rechizitoriului, in calitatea sa de primar, Raduly Robert-Kalman ar fi aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

Procurorii sustin ca in baza relatiilor dintre Raduly Robert-Kalman si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii, acesta a aprobat, in septembrie 2014, autorizatia pentru efectuarea unor lucrari de constructie la imobil si amenajare a spatiului aferent (parcari si alei in proximitatea acestuia), in conditiile in care documentatiile depuse pentru aprobare nu indeplineau conditiile legale.

De asemenea, procurorii au mai aratat ca, in perioada iulie - septembrie 2014, in conditiile in care Casa de Cultura a Sindicatelor - Filiala Miercurea Ciuc acumulase datorii si fata de aceasta s-a deschis procedura de insolventa, in calitatea sa de primar, inculpatul Raduly Robert-Kalman a determinat o persoana, desemnata de instanta sa fie administrator judiciar al debitoarei, sa accepte vanzarea catre Primaria Miercurea Ciuc, la un pret subevaluat, a unui imobil detinut de casa de cultura.

'In acest scop, s-a stabilit sa fie desemnat un evaluator, astfel incat acesta sa mentioneze degradari si uzuri inexistente, apte sa justifice o evaluare a imobilului situata sub cea reala', subliniaza procurorii DNA.

In actul de sesizare a instantei se mai arata ca Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos in calitate de primar, respectiv viceprimar, ar fi aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea S.C. Topo Service S.A. in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma.