Patronul "Lactate Bradet", Marius Badea, a declarat ca informarea de la DSP Arges, privind prezenta bacteriei E.Coli patogen la angajatii firmei, a fost primita in urma cu trei-patru zile si ca i s-a transmis ca "nu este atat de importanta" si "sa nu o ia in considerare", informeaza Mediafax.

"Nici macar nu ni s-a putut raspunde ce tratament ar trebui sa le dam oamenilor, ni s-a spus ca nu se stie deocamdata si nu este cazul pentru un tratament specific. Ni s-a dat o hartiuta prin care ni s-a spus, la un moment dat, ca oamenii nu mai trebuie sa fie primiti la locul de munca, iar noi am raspuns cu o adresa si am spus << Va rog sa ne spuneti temeiul legal prin care noi am putea sa dam un om afara pentru ca este purtator de E.Coli>> pentru ca in legislatie nu exista asa ceva. Dupa care au inceput sa intoarca aceste vorbe si sa zica ca nu, dar nu avem inca un raspuns la acea adresa prin care noi am solicitat clarificari" a declarat patronul "Lactate Bradet", Marius Badea.

Acesta a precizat ca reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arges i-au transmis ca informarea "nu este atat de importanta" .

"Este o hartie care a venit de trei-patru zile, pe care am discutat-o cu ei si au spus << nu o luati in considerare, ca nu este atat de importanta, ca nu este relevanta >>. Si atunci, de ce apare hartia astazi? Toate incep sa se lege. (...) Respectivele analize au fost solicitate de catre noi. Am alergat destul de mult pentru a putea face analizele la toti angajatii nostri, nu toate laboratoarele fac aceasta analiza. Am reusit sa o facem la Cantacuzino cu ajutorul Directiei Sanitare Publice Arges , care ne-a intermediat analizele catre acest laborator. Pana la acaesta ora, noi nu avem analizele oficiale date de catre Cantacuzino noua personal, cei care am initiat procedura de a face analizele oamenilor. Ni s-a spus de atunci ca aceste analize nu sunt elocvente pentru ca majoritatea oamenilor are E. Coli" a mai precizat Marius Badea.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a mentionat ca institutia pe care o conduce a primit informarea la data de 11 martie.

"Institutia Prefectului a primit in data de 11 martie o informare spre stiinta de la Directia de Sanatate Publica Arges prin care dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la fabrica de lactate, sapte au fost pozitive pentru cel putin unul dintre tipurile de E. Coli patogen. Trei dintre aceste probe pozitive au prezentat genele verotoxina, ceea ce este sugestiv pentru prezenta de E. Coli verotoxina pozitiv in materiile fecale. Este foarte clar, este foarte limpede ca aceste probe au fost transmise catre Ministerul Sanatatii , institutie abilitata sa stabileasca cauza, sa analizeze toate aceste probe, sa stabileasca o eventuala cauza intre probele gasite in aceste coproculturi si E-Coli din tulpinile de la bebelusii bolnavi de sindromul hemolitic uremic" a declarat prefectul de Arges, Cristian Soare.