11 cetateni romani sunt internati in continuare in spitale din Turcia dupa accidentul de luni in care a fost implicat un microbuz in care se aflau si 16 romani. 9 romani aflati in stare stabila sunt internati la spitalul de stat din Manavgat. Un cetatean roman a fost transportat de urgenta la un spital privat din Antalya, aflandu-se in prezent la sectia de terapie intensiva, cu multiple leziuni, medicii urmand sa stabileasca daca acesta poate fi operat la coloana vertebrala in cursul zilei de astazi. Alta persoana de cetatenie romana se afla internata intr-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operatie de sold in dupa-amiaza zilei de 14 martie 2016. Alte trei persoane au fost externate, aflandu-se in afara oricarui pericol si sunt in prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat, anunta Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

MAE precizeaza ca echipa consulara mobila si reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei la Antalya mentin dialogul constant atat cu victimele accidentului rutier, cat si cu personalul medical, continuand demersurile de asistenta consulara, iar repatrierea cetatenilor romani raniti se va efectua in mod etapizat, in functie de evolutia starii de sanatate a acestora.

Referitor la repatrierea trupurilor neinsufletite ale celor doi cetateni romani decedati in accidentul rutier, MAE informeaza ca, dupa finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalitatilor de repatriere. "Ambasada Romaniei la Ankara va asigura asistenta necesara conform competentelor legale. In acest sens, echipa consulara mobila se afla in legatura permanenta cu familiile acestora", se arata in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Celula de criza isi continua activitatea si mentine in permanenta legatura cu Ambasada Romaniei la Ankara, cu echipa consulara mobila, cu atasatul de interne de la Ankara, precum si cu reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei in Antalya, mai precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a informat ca luni a avut loc in Turcia un accident de microbuz, intr-o zona situata intre localitatile Manavgat si Akseki, in urma caruia doi cetateni romani au murit, iar alti 14 au fost transportati la spitale pentru acordarea ingrijirilor medicale. MAE a precizat ca in microbuzul implicat in accident se aflau 16 turisti de cetatenie romana.