Benjamin Netanyahu: Apreciez pozitia pe care Romania a adoptat-o impotriva antisemitismului
'Apreciez pozitia pe care Romania a adoptat-o impotriva antisemitismului. Este importanta nu numai in contextul istoric, dar si in prezent si viitor', a afirmat premierul israelian, la sediul Guvernului din Israel.
El a aratat ca tara sa doreste dezvoltarea relatiilor bilaterale cu Romania in domenii precum stiinta, tehnologia, medicina, aparare, securitate, managementul apelor si cibernetica.
Premierul israelian a apreciat faptul ca cele doua comunitati - de romani si de israelieni - din cele doua tari au adus o contributie importanta.
Netanyahu a amintit ca Romania si Israel au relatii diplomatice consistente de 68 de ani.
'Dle presedinte sunteti un prieten al Israelului si Israelul este un prieten al Romaniei. Am observat uitandu-ma pe notitele pentru pregatirea acestei intalniri ca Romania este singura tara europeana care are relatii diplomatice consistente de 68 de ani cu Israel. Este o traditie puternica', a spus prim-ministrul Benjamin Netanyahu.
Romania va prelua marti presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului.
Iohannis: Multumim Israelului pentru solidaritatea manifestata in urma tragicului eveniment din Colectiv
'Multumesc cu aceasta ocazie Israelului pentru sprijinul acordat in urma tragicului eveniment petrecut in clubul Colectiv din Bucuresti, in octombrie 2015. Multe spitale din Israel s-au oferit sa primeasca ranitii sau sa trimita medicamente. Va multumim din nou pentru aceasta deosebita manifestare de solidaritate', a spus Iohannis, in declaratia comuna cu premierul israelian.
El a subliniat ca vizita sa in Israel vizeaza intensificarea relatiilor dintre cele doua tari, 'unite de o prietenie solida, care a trecut testul timpului in ciuda adversitatilor, fie ele de natura interna sau externa'.
'Apreciem foarte mult parteneriatul dintre tarile noastre, asa cum am demonstrat in nenumarate randuri', a afirmat Iohannis.
Seful statului roman s-a aratat convins ca discutiile din Israel vor deschide noi oportunitati de cooperare.
Iohannis a precizat ca se bazeaza pe sprijinul Israelului pentru presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului pe care Romania o va prelua in cursul zilei de marti.
'Renasterea antisemitismului pe plan european si international necesita un raspuns adecvat. Consider educatia ca fiind un instrument esential in lupta impotriva acestui fenomen, instrument menit sa duca la o cunoastere corecta a relatiilor istorice care au generat acte respingatoare', a declarat Iohannis, mentionand ca in Romania exista un monument dedicat victimelor Holocaustului si o pozitie ferma a autoritatilor in lupta si sanctionarea oricarei forme de antisemitism si negare a Holocaustului.
Seful statului a precizat ca va discuta cu premierul Netanyahu subiectul cetatenilor israelieni care au emigrat din Romania si care se dovedesc a fi o punte solida de legatura intre cele doua state.
'Cred cu tarie in potentialul lor de a fi un element fundamental in dezvoltarea parteneriatului nostru. Este foarte emotionant modul in care acesti oameni vorbesc despre Romania, dar si despre copilaria sau tineretea petrecute acolo', a aratat Iohannis.
De asemenea, el a spus ca discutiile vor viza noile evolutii din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, punctand ca procesul de pace din Orientul Mijlociu continua sa reprezinte o prioritate pe agenda externa a Romaniei.
'Vom continua sa sustinem 'solutia celor doua state', precum si o solutionare pe cale amiabila a conflictului arabo-israelian. De asemenea, dorim sa identificam, cat mai curand posibil, o solutie politica pentru situatia din Siria, unde sute de mii de oameni inocenti sunt afectati de razboi', a declarat Iohannis.
Un alt subiect de pe agenda discutiilor va fi, potrivit sefului statului, provocarea generata de fenomenul migrationist la nivelul Uniunii Europene. 'Vom discuta si despre nevoia unui efort al intregii comunitati internationale in lupta impotriva terorismului, Romania fiind implicata in aceste demersuri', a afirmat presedintele Iohannis.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
O informatie obiectiva, corecta, necomentata si negeneralizata poate fi catalogata ca homofoba, rasista, extremista, etc.?
Reafirmarea prieteniei vechi de 68 de ani dintre cele doua state.
Multumirile exprimate de Romania statului evreu pt sprijinul acordat in cazul "Colectiv".
Cu tot respectul, acestea erau mai importante decat Intalnirea UE-Turcia si Sedinta Consiliului in care se luau hotarari stringente de care depinde viitorul UE si implicit al tarii noastre ? Nu ar fi inteles Bibi situatia si s-ar fi suparat pt o decalare cu o zi a vizitei Presedintelui Romaniei ? Sunt convins ca nu ! Dar mai bine, ceva protocolar care nu solicita prea mult celulele nervoase decat niste sedinte UE, poate cu "sange" si "sudoare" !
PS. Parerea mea !