Iohannis anunta ca Romania e de acord cu propunerile Bruxelles-ului pentru pastrarea Marii Britanii in UE: limitarea temporara pentru est-europeni a unor ajutoare sociale

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2016, 20:29 Actualitate | Esenţial


Donald Tusk si Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Presedintele Klaus Iohannis l-a primit luni seara, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, seful statului afirmand in conferinta de presa comuna ca pachetul de propuneri privind renegocierea relatiei Marii Britanii cu UE include si "crearea unui mecanism de salvgardare care ar permite limitarea pentru scurt timp a accesului la anumite tipuri de prestatii sociale pentru lucratorii - cetateni ai Uniunii care doresc sa intre acolo pe piata muncii". "Am subliniat ca pentru Romania este important, in primul rand, ca mecanismul de salvgardare sa fie nediscriminatoriu, sa aiba un caracter exceptional si cat mai limitat in timp", a afirmat Iohannis, in timp ce Tusk a precizat ca acest mecanism cu privire la accesul la prestatii sociale nu este destinat sa se aplice cetatenilor UE care lucreaza in prezent in Marea Britanie.

"Referitor la cea de-a patra sectiune a pachetului - libertatea de miscare si beneficiile sociale - vom sustine in continuare importanta respectarii principiilor fundamentale privind libera circulatie a lucratorilor si nediscriminarea acestora. Nu trebuie sa fie puse in discutie drepturile cetatenilor romani care lucreaza in Marea Britanie sau in alte state membre in ceea priveste accesul la prestatiile sociale. Pachetul propune crearea unui mecanism de salvgardare care ar permite limitarea pentru scurt timp a accesului la anumite tipuri de prestatii sociale, specifice Marii Britanii, pentru lucratorii - cetateni ai Uniunii care doresc sa intre acolo pe piata muncii. Am subliniat ca pentru Romania este important, in primul rand, ca mecanismul de salvgardare sa fie nediscriminatoriu, sa aiba un caracter exceptional si cat mai limitat in timp. Aplicarea acestuia trebuie sa se faca pe baza unor justificari pertinente", a afirmat Iohannis in declaratia de presa sustinuta la finalul intrevederii cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Totodata, am sustinut ca trebuie evitata aplicarea arbitrara a acestor masuri si asupra altor categorii de beneficii si sa se ia in calcul numai prestatiile necontributive", a mai spus Iohannis, mentionand ca "cea de a doua propunere se refera la posibilitatea, oferita statelor membre, de indexare a alocatiilor pentru copii, in situatia in care copiii nu se afla cu parintii in statul in care acestia lucreaza. Vom urmari sa eliminam orice risc de discriminare pentru cetatenii romani. De asemenea, vom urmari ca posibila indexare sa nu se poata extinde catre alte prestatii sociale", a continuat seful statului.

"Am aratat ca este important ca aplicarea celor doua mecanisme sa nu se faca retroactiv, astfel incat sa nu fie afectati cetatenii care lucreaza deja pe piata muncii din respectivul stat membru gazda. Astfel, aceste mecanisme ar urma sa se aplice numai celor nou intrati pe piata muncii, dupa intrarea in vigoare a acestor masuri", a spus Iohannis.

La randul sau, Donald Tusk a aratat ca, "in Romania, ca si in alte tari UE, chestiunea beneficiilor sociale continua sa fie una dintre cele mai importante". "Va asigur ca propunerea cu care am venit este justa si echilibrata! Mecanismul de salvgardare, cu privire la accesul la prestatii sociale nu este destinat sa se aplice cetatenilor UE care lucreaza in acest moment in Marea Britanie. Aceasta propunere protejeaza libertatea de miscare si ajuta, in acelasi timp, Marea Britanie sa isi rezolve ingrijorarile pe care le are cu privire la accesul la beneficii sociale", a spus Tusk.Transcrierea declaraţiei de presa sustinute de Klaus Iohannis si Donald Tusk, postata de Administratia Prezidentiala:Președintele României, Klaus Iohannis:


"Bună seara! Sunt bucuros să îl avem oaspete astăzi, la Bucureşti, pe domnul Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European.
În cadrul întâlnirii de astăzi am discutat două subiecte de mare importanţă care se află pe agenda viitoarei reuniuni a Consiliului European din 18 şi 19 februarie, la sfârşitul acestei săptămâni, şi anume, renegocierea relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană şi, evident, am discutat şi pe fenomenul de migraţie.
Am dezbătut, în primul rând, propunerile făcute de Preşedintele Tusk, în 2 februarie, cu privire la renegocierea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană. Aceste propuneri au fost negociate intens în ultimele zile la Bruxelles, de către toate statele membre ale Uniunii, precum și în diferite formate, în special bilaterale.
România, după cum știți, s-a angajat de la început cu bună credință în aceste negocieri. Am exprimat constant o deschidere pentru identificarea de soluții pertinente, pentru că noi considerăm că este foarte important ca Marea Britanie să rămână în interiorul Uniunii Europene.
Uniunea Europeană are nevoie de Marea Britanie şi Marea Britanie are nevoie de Uniunea Europeană, aceasta este poziţia noastră pe care am exprimat-o cu toate ocaziile.
De o manieră generală, obiectivele de reformă a Uniunii Europene conţinute în pachetul propus de Președintele Tusk sunt convergente cu viziunea și interesele României.
Considerăm, însă, important ca soluţiile care urmează să fie agreate să se bazeze pe valori fundamentale și pe principiile europene. Acest lucru este în interesul proiectului european în ansamblul său.
După cum se ştie, pachetul propus de Preşedintele Tusk conține patru domenii - guvernanţă economică, competitivitate, suveranitate, precum şi libertatea de mişcare şi beneficiile sociale.
În ceea ce privește formulele de compromis identificate pentru primele trei domenii, am arătat că suntem dispuşi să susținem propunerile prezentate. Vom căuta, de asemenea, să manifestăm flexibilitate pentru eventuale detalieri necesare pentru acomodarea diverselor poziţii care s-ar putea să apară în cadrul discuțiilor de joi şi vineri.
Referitor la cea de-a patra secţiune a pachetului - libertatea de mişcare şi beneficiile sociale - vom susţine în continuare importanţa respectării principiilor fundamentale privind libera circulaţie a lucrătorilor şi nediscriminarea acestora. Nu trebuie să fie puse în discuție drepturile cetățenilor români care lucrează în Marea Britanie sau în alte state membre în ceea privește accesul la prestațiile sociale.
Pachetul propune crearea unui mecanism de salvgardare care ar permite limitarea pentru scurt timp a accesului la anumite tipuri de prestații sociale, specifice Marii Britanii, pentru lucrătorii - cetățeni ai Uniunii care doresc să intre acolo pe piața muncii.
Am subliniat că pentru România este important, în primul rând, ca mecanismul de salvgardare să fie nediscriminatoriu, să aibă un caracter excepțional și cât mai limitat în timp. Aplicarea acestuia trebuie să se facă pe baza unor justificări pertinente.
Totodată, am susţinut că trebuie evitată aplicarea arbitrară a acestor măsuri şi asupra altor categorii de beneficii şi să se ia în calcul numai prestaţiile necontributive.
Cea de a doua propunere se referă la posibilitatea, oferită statelor membre, de indexare a alocațiilor pentru copii, în situația în care copiii nu se află cu părinții în statul în care aceștia lucrează.
Vom urmări să eliminăm orice risc de discriminare pentru cetăţenii români. De asemenea, vom urmări ca posibila indexare să nu se poată extinde către alte prestații sociale.
Am arătat că este important ca aplicarea celor două mecanisme să nu se facă retroactiv, astfel încât să nu fie afectaţi cetăţenii care lucrează deja pe piaţa muncii din respectivul stat membru gazdă. Astfel, aceste mecanisme ar urma să se aplice numai celor nou intraţi pe piaţa muncii, după intrarea în vigoare a acestor măsuri.
Suntem interesați ca tot acest exercițiu să contribuie la îmbunătățirea funcționării Uniunii. Întregul pachet pe care sperăm că îl vom adoptata la sfârșitul acestei săptămâni, la Bruxelles, intra în vigoare numai după ce Marea Britanie confirmă oficial, pe baza rezultatului viitorului referendum, dorința de a-și păstra statutul de membru al Uniunii Europene.
Am avut, de asemenea, şi un schimb de opinii pe marginea situaţiei generate de fluxurile migratorii din Uniunea Europeană. Aceasta continuă să fie o provocare majoră pentru Uniune şi, cel mai probabil, va continua să fie pentru mult timp de acum înainte.
Am subliniat, în acest context, că România doreşte să contribuie în mod constructiv la găsirea de soluţii pentru această criză. Ne menţinem poziţia potrivit căreia trebuie abordate cauzele profunde şi nu doar combătute efectele.
Accentul trebuie pus pe implementarea deciziilor deja luate la nivel european pentru combaterea migraţiei ilegale, pe protejarea eficientă a graniţelor externe ale Uniunii Europene dar şi pe cooperarea cu statele de origine şi de tranzit. În acest context, este necesară implementarea cât mai rapidă a Planului de acţiune Uniunea Europeană - Turcia.
De asemenea, am subliniat că o politică eficientă de returnare a persoanelor care nu sunt îndreptăţite să beneficieze de azil trebuie să reprezinte o componentă esențială a procesului de gestionare a fenomenului migratoriu.
Pe de altă parte, am exprimat speranţa că statele membre vor depune toate eforturile necesare pentru păstrarea Spaţiului Schengen, una dintre cele mai importante realizări ale integrării europene. În ciuda contextului actual, care a determinat anumite state membre să reintroducă controalele la graniţele interne Schengen, sperăm că acestea vor fi temporare şi excepţionale, astfel încât să nu fie afectată libertatea de mişcare în interiorul Uniunii Europene. Vă mulțumesc! Domnule Preşedinte, aveţi cuvântul!"

Președintele Consiliului European, Donald Tusk:

"Vă mulţumesc foarte mult, domnule Preşedinte! Bună seara! Mai întâi doresc să vă mulţumesc, domnule Preşedinte Iohannis, pentru ospitalitate şi pentru că m-aţi primit în atât de scurt timp aici, la Bucureşti!
Întâlnirea noastră de astăzi face parte din runda finală de consultări înainte de Consiliul European. Va fi un Summit crucial, cu cele mai mari două provocări la adresa viitorului Uniunii Europene de pe agendă, statutul de membru al Regatului Unit în Uniunea Europeană și criza migrației. Nu ne putem permite să eșuăm pe niciunul din aceste subiecte.
Voi începe cu Marea Britanie. Negocierile acestea sunt dificile, dar extrem de importante. În joc se află statutul de membru al Marii Britanii în Uniunea Europeană, o chestiune asupra căreia numai poporul britanic va putea și va decide. În joc este și viitorul Uniunii Europene, unde va trebui să decidem cu toții, și unde nu putem și nu vom face compromisuri asupra libertăților și valorilor fundamentale. În acest spirit, am elaborat propunerea mea pentru un nou acord pentru Marea Britanie în Uniunea Europeană. Există o serie de chestiuni politice rămase nerezolvate, pe care va trebui să ne punem de acord. Acestea includ chestiunile referitoare la schimbarea tratatului, un așa-numit mecanism de tip "frână de urgență" pentru țările care nu sunt în zona euro, mecanismul de salvgardare, accesul la beneficii sociale și, de asemenea, noțiunea unei Uniuni mai integrate.
În România, ca și în alte țări UE, chestiunea beneficiilor sociale continuă să fie una dintre cele mai importante. Vă asigur că propunerea cu care am venit este justă și echilibrată! Mecanismul de salvgardare, cu privire la accesul la prestații sociale nu este destinat să se aplice cetățenilor UE care lucrează în acest moment în Marea Britanie. Această propunere protejează libertatea de mișcare și ajută, în același timp, Marea Britanie să își rezolve îngrijorările pe care le are cu privire la accesul la beneficii sociale.
După discuțiile mele de astăzi cu Președintele Iohannis, cu Premierul Cameron și cu Președintele Hollande, și înaintea întâlnirilor mele cu Premierul Tsipras, cu Premierul Sobotka și cu doamna Cancelar Merkel de mâine, am un singur comentariu. Acesta este un moment critic. Este timpul să începem să ascultăm argumentele celorlalți mai mult decât le ascultăm pe ale noastre! E natural ca în negocieri, pozițiile să devină mai ferme pe măsură ce ne apropiem de momentul deciziei, dar riscul de rupere este real, deoarece acest proces este cu adevărat foarte fragil. Trebuie să îl abordăm cu atenție. Ceea ce s-a rupt, nu poate fi reparat.
Mă voi referi pe scurt la migraţie, aspect pe care l-am discutat azi cu Preşedintele Iohannis. Criza migraţiei, cu care ne confruntăm acum, ne testează uniunea până la limită. În această săptămână, îmi doresc ca liderii să se angajeze într-o discuţie sinceră cu privire la locul unde ne aflăm pe toate elementele de strategie. Cel mai important este protecţia frontierelor noastre externe, pentru a controla afluxul de migranţi. Similar, trebuie să accelerăm revenirea migranţilor din motive economice. Trebuie să creştem asistenţa umanitară la adresa ţărilor vecine Siriei, trebuie să ne asigurăm că acordul nostru cu Turcia funcţionează şi duce la o scădere semnificativă a numărului de sosiri, ceva ce încă aşteptăm să se întâmple. Trebuie să ne ocupăm urgent de situaţia umanitară a migranţilor din Grecia şi a celor de pe ruta Balcanilor de Vest. Prin urmare, mă tem că avem foarte mult de lucru.
Împreună, ca o uniune, va trebui să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a depăşi toate provocările. Vă mulţumesc pentru abordarea dumneavoastră constructivă, care ar trebui să ne permită să mergem mai departe împreună.
Vă mulţumesc!"
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6435 vizualizari

 • +34 (42 voturi)    
  mda... (Luni, 15 februarie 2016, 20:39)

  liviu_ [utilizator]

  nu imi pasa de nici un ajutor social... nu am primit asa ceva in viata mea DAR:
  de ce estu sunt paria europei si nu primesc ajutoare sociale si aarbilor sau africanilor le dati de toate?!
  • +18 (30 voturi)    
   ce castigam? (Luni, 15 februarie 2016, 21:03)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Daca au lucrat legal si au contribuit cum pot sa nu le ofere dreptul lor? cum poate sa fie de acord cu discriminarea? ce castiga tara? sau poate ca castiga doar Iohanis sau gasca lui ceva.
  • -11 (25 voturi)    
   Limitare ajutoare=darea afara a romanilor din UK (Luni, 15 februarie 2016, 22:20)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   In Romania nu exista un sistem de ajutoare sociale cum este in tarile occidentale și acesta reprezinta motivul pentru care romanii disperați deoarece nu mai au din ce trai pleacă prin diverse state vestice sa încaseze niște bani cu care sa își ducă zilele. Găsirea unui loc de munca este putin probabila atâta vreme cat englezii înșiși nu îl au.

   Klaus Iohannis sa pună la punct un sistem de ajutoare sociale in tara care sa-ti permită supraviețuirea și pe urma sa fie de acord cu anularea acestora pentru romanii din Anglia.

   Citat: "Iohannis anunta ca Romania e de acord cu propunerile Bruxelles-ului pentru pastrarea Marii Britanii in UE: limitarea temporara pentru est-europeni a unor ajutoare sociale"
   • -1 (13 voturi)    
    Guvernul se ocupa de asa ceva, nu Presedintele (Marţi, 16 februarie 2016, 2:10)

    Savitar [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Si tu vrei ajutoare??? Nu vrei sa ai de munca? Munca bine platita? Nu esti tu chiar atat de prost, sa muncesti, ha???
    • -5 (15 voturi)    
     Locurile de munca nu exista. Înțelegeți odată! (Marţi, 16 februarie 2016, 6:09)

     dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Savitar

     Locuri de munca pentru toată lumea nu exista și nu vor fi create deoarece sunt nerentabile. Nu ai unde sa trimiți oamenii la angajat pentru ca in cel mai bun caz dau afara pe unii care au de lucru și le iau serviciul. Pe ansamblu tot același număr de persoane fără job rămân oricum ai învârti lucrurile.

     Numai socialismul da de lucru la aproape toată lumea. Capitalismul consta in șomaj generalizat. Singurul lucru care îl salvează este ajutorul social, altfel oamenii ar muri de foame.

     Romania sa dea ajutoare sociale serioase ca in Vest nu sa-și gonească cetățenii sa le ia din alte state.
   • +4 (4 voturi)    
    Nici vorba de asaceva (Marţi, 16 februarie 2016, 10:18)

    Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Romanii nu vin in Regatul Unit pentru ajutoare sociale. Problema este ca in momentul cand ai nevoie de asistenta sociala din varii motive, nu mai ai dreptul, cu toate ca ai cotizat pana atunci la "CAS". Este total nedrept si contravine drepturilor omului, egalitatii sanselor, normelor europene, bunului simt si oricarei logici.
    Presedintele Iohannis a uitat temporar ca diaspora din Regat a fost una dintre cele mai vocale la alegerile din noiembrie 2014. Nici pana in ziua de astazi nu s-a facut nimic in ceeace priveste suplimentarea sectiilor de votare din diaspora; cum ar sustine drepturile muncitorilor care lucreaza in strainatate daca nici nu-i pasa? Romania lucrului bine-facut? Pentru nevasta-sa poate!
  • +10 (20 voturi)    
   pentru ca noi acceptam... (Luni, 15 februarie 2016, 22:20)

   EMC2*2/2#@4 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   pentru ca noi nu avem coloana vertebrala ...
   pentru ca suntem corupti ...
   pentru ca facem orice atata timp cat ei ne arunca osul cu fonduri ue ...
   pentru ca ei nu ne-au considerat niciodata egalii lor ...
   pentru ca, oricat de mult se arata impotriva discriminarii, ea se practica la greu in ue ...
   pentru ca ...
   pentru ca ...
   pentru ca ... noi ii tot votam!!!
 • +19 (35 voturi)    
  un yes man perfect (Luni, 15 februarie 2016, 21:18)

  xanti [utilizator]

  Nu am auzit vreodata sa se opuna la ceva,pentru scau ar spune orice.
  Daca el vrea" guvernul meu",EI europenii cu gulere albe vor "Romania lor"care sa taca si sa se supuna nemtese.
 • +17 (21 voturi)    
  S-a rezolvat (Luni, 15 februarie 2016, 21:20)

  Skeptical [utilizator]

  Marele comedian danez Victor Borge spunea prin 1939 ca daca s-a semnat Pactul de neagresiune dintre Germania si Danemarca, in sfirsit pot si nemtii sa doarma linistiti (-:

  Asa zic si eu, acum ca s-a pronuntat Iohannis, poate si Uniunea Europeana sa se linisteasca: criza s-a rezolvat (-:
 • +15 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 februarie 2016, 22:37)

  [anonim]

 • +4 (12 voturi)    
  Text prea lung (Luni, 15 februarie 2016, 22:43)

  DanMiclea1 [anonim]

  Textul articolului e lung si nu se intelege mare lucru. Practic englezii vor privilegii iar europenii le dau doar sfaturi demagogice: e bine sa ramana in UE etc, etc dar sa-si puna pofta-n cui cu privilegiile.
 • -4 (22 voturi)    
  Corect (Luni, 15 februarie 2016, 23:08)

  Klaus_ [utilizator]

  Atunci cand te duci sa lucrezi in Marea Britanie, mergi sa ... LUCREZI. Oricat de stupid pare, asta e adevarul: mergi sa lucrezi acolo! Sa castigi bani! Mai multi ca in Romania! Daca mergi pentru ajutoare sociale, atunci mai bine las-o balta. Ma enerveaza cand vad atata ipocrizie! Eu lucrez cinstit, platesc taxe (in Romania), statul ia mai mult decat castig eu in mana, dar imi bat capul cum sa castig mai multi pentru familia mea. Mi se pare degradant ca un barbat sa-si bata capul cum sa-si intretina familia din ajutoare sociale, indiferent ca e acel barbat e in Romania sau in Marea Britania. Un barbat care cerseste ajutoare nu e barbat, e o baba neajutorata.
  • +2 (2 voturi)    
   Klaus-someru' (Marţi, 16 februarie 2016, 15:56)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   mai Klaus mai, tu lucrezi in Romania(China, Paraguai, Uk, oriunde pe planeta asta care te plaste bine..c.a vorba aia, esti cimpetent si de aia te-or angajat aia, de bun ce esti).
   Tu muncesti , un numar de ani x (mai mare decat 5 sa spunem) -platesti taxe la stat si tot ce trebuie). Dupa x ani, firma ta da faliment si tu, gigel harnic, ramai "pe drumuri". Normal si logic, ca in orice stat civilizat e sa ai dreptul sa beneficiez de ajutor "social" ca de, de aia ai cotizat cat ai fost in putere si ai putut.


   Nu cerseste nimeni nimic...iar daca englezilor nu le convine, sa ii lase pe est-europeni sa nu le plateasca taxele.
   Asa spune logica.
 • -5 (9 voturi)    
  E cinstit (Marţi, 16 februarie 2016, 0:07)

  pag [utilizator]

  Mie mi se pare normal sa NU se acorde ajutoare sociale decat cetatenilor statului respectiv. Vrei sa vii sa muncesti, foarte bine! Vino si lucreaza legal! Daca cumva esti dat afara sa se aplice ajutor de somaj in functie de legislatia nationala (ai vechimea necesara), pentru durata prevazuta de lege. Daca nu iti gasesti alt loc de munca pana se termina somajul, pleaca acasa.

  Nu mi-ar conveni, de exemplu, ca Romania sa plateasca ajutoare sociale din taxele platite de mine pentru toti pomanagii care se aciueaza pe aici.
 • +8 (12 voturi)    
  nu reusesc (Marţi, 16 februarie 2016, 0:47)

  keiser_soze [utilizator]

  sa inteleg ce scurt circuit a fost in creierul meu cand am stat la coada sa-l votez pe acest presedinte ! Nu l-am vazut pina acum sa ia atitudine pentru cetatenii tarii si nu impotriva lor ! Asa cum este Vestul, cu bubele lui, cu politicienii lui la fel de mediocrii ca ai nostri, parca au in ADN-ul lor intiparit ca trebuie sa faca orice pentru cetatenii lor.
 • +7 (7 voturi)    
  ... (Marţi, 16 februarie 2016, 8:00)

  dragos234 [utilizator]

  Suntem de acord sa se limiteze ajutoarele pt romani si in plus, vrem mai multi refugiati. :)
 • +9 (9 voturi)    
  Bravos...tot asa! (Marţi, 16 februarie 2016, 8:28)

  Fritzz [utilizator]

  Prin asta am recunoscut oficial si am statutat la cel mai inalt nivel ca in UE est europeniii sunt cetateni de rangul 2. Macar daca era asa nu trebuia sa o si recunoastem oficial.... Suntem varza...
  • +3 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 16 februarie 2016, 8:45)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Fritzz

  • +6 (6 voturi)    
   Ai foarte mare dreptate ! (Marţi, 16 februarie 2016, 9:40)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Fritzz

   Exact asta s-a intamplat ! Dupa ce am fost de acord cu cotele impuse de Germania, acum,mult mai grav ! suntem de acord sa facem primul pas catre recunoasterea unei Uniuni Europene "in 2 viteze" prin recunoasterea faptului ca est- europenii sunt cetateni de rangul 2.
   PS Si pt asta Seful Iohannis va primi cateva siraguri de margele de sticla colorata si niste oglinjoare. Halal !
 • +5 (5 voturi)    
  Si uite-asa si-a luat tara inapoi (Marţi, 16 februarie 2016, 9:39)

  xrogo [utilizator]

  Johann,adica est europenii sa lucreze acolo,sa plateasca taxele si impozitele acolo,dar cand este vorba de avantajele de care beneficiaza orice englez,mai bine nu,ca voi sunteti din est,voua va pute gura,asta da democratie!!!
  Si culmea,mai iese sasul si se si lauda cu realizarea sa,ca vezi Doamne ce a negociat el,cu sira spinatii indoita!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by