ROMATSA a obtinut la un tribunal din Belgia o decizie favorabila la contestatia depusa impotriva executarii silite de catre fratii Micula a veniturilor pe care regia le incaseaza de la EUROCONTROL, urmand ca sechestrul sa fie ridicat in cel mai scurt timp, transmite Mediafax.

Sediul ROMATSAFoto: Agerpres

"In urma sentintei pronuntate in data de 25 ianuarie 2016, contestatia executorie depusa de ROMATSA la Tribunalul de Prima Instanta din Bruxelles impotriva executarii silite instituite de fratii Micula a fost admisa. Instantele belgiene au dat castig de cauza ROMATSA la contestatia depusa de regie impotriva executarii silite a banilor datorati acesteia, de catre EUROCONTROL, in urma procesului fratilor Micula cu statul roman", se arata intr-un comunicat al ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian.

Hotararea este executorie si stipuleaza ridicarea sechestrului in cel mai scurt timp (cinci zile), precum si sumele care vor fi platite ca daune morale, de catre Viorel Micula, statului roman si ROMATSA.

ROMATSA, compania de stat ce se ocupa de controlul traficului aerian, era in imposibilitatea de a incasa banii de la Eurocontrol dupa ce fratii Viorel si Ioan Micula au obtinut intr-o instanta din Belgia in septembrie, in urma unui litigiu cu statul roman, o decizie de poprire pentru fonduri de pana la 85 milioane de euro.

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Food, au castigat in 2013, la Curtea de Arbitraj de la Washington, un proces intentat statului roman, in urma sistarii programului de facilitati fiscale. Cei doi oameni de afaceri, care au si cetatenie suedeza, au sustinut ca statul roman nu si-a respectat angajamentele referitoare la protectia reciproca a investitiilor cuprinse in acordul bilateral dintre Suedia si Romania, semnat in 2002.