Politistii de frontiera suceveni de la PTF Vicovu de Sus, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Sighetu Marmatiei, au predat autoritatilor ucrainene cinci cetateni din Sri Lanka, depistati in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania pe jos, pe la ''frontiera verde'', se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in cadrul unei actiuni specifice privind prevenirea si combaterea migratiei ilegale desfasurate la nivelul SPF Vicovu de Sus, politistii de frontiera au depistat in zona de responsabilitate patru barbati si o femeie care se deplasau pe jos, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Vicovu de Sus, si care nu isi justificau prezenta in zona.

Politistii de frontiera au legitimat persoanele si au constatat ca acestea nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetari. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt cetateni din Sri Lanka, cu varste cuprinse intre 27 si 48 de ani.

Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar conform acordului incheiat cu Ucraina migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera ucrainene, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

La sfarsitul saptamanii trecute politistii de frontiera din Vicovu de Sus au predat autoritatilor din Ucraina un somalez care intrase ilegal in Romania pe la aceeasi ''frontiera verde''