Studenti romani au urcat pe piodum la concursul international "All Japan Robot Sumo Tournament", din Tokyo. Tinerii de la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti au ocupat locurile doi, trei si patru, relateaza Agerpres. Faza internationala a concursului s-a desfasurat in Japonia in 12 si 13 decembrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

La concurs au participat 43 de echipe din 15 tari: Brazilia, Canada, Columbia, Ecuador, Japonia, Kazahstan, Lituania, Mexic, Mongolia, Peru, Polonia, Romania, Spania, Turcia, SUA. Acestea au fost tarile care s-au calificat la etapa internationala, dupa fazele intermediare.

Studentii romani au intrat in finala dupa ce au participat la concursul din Viena "RobotChallenge Vienna" si dupa ce au castigat "RoboChallenge" din Bucuresti, scrie Agerpres.

Echipele romanesti premiate au fost compuse din: Adelina Bratu, Adrian Gaspar, Andreea Beciu, Bogdan Istrate, Cristina Teodorescu, Daniela Dobre, Olguta Popescu, Ovidiu Alexandru, Petre Slavescu, Suzana Neacsu si Teodor Rosca (Flex Team), Alexandru Rogozan, Alexandru Toma, Ana Maria Radu, Mihaela Gatu si Octavian Alexandru (Evo Robotics).

"All Japan Robot Sumo Tournament" a fost format din doua categorii, una dedicata robotilor teleghidati si alta pentru cei autonomi.

Romania a participat la categoria robotilor autonomi cu 3 echipe, 2 din Bucuresti (Flex Team si EVO Robotics) si una din Cluj (Precision Robotics) si cu 7 roboti (Wolf, Shreddinger, Bonfire, Kraft, Wall-E, Rugina si Pufosenia), dintre care 3 roboti (Wolf, Shreddinger si Kraft) erau calificati automat in urma competitiilor de la Viena si Bucuresti, iar 2 roboti (Bonfire si Wall-E) au acces in finale dupa precalificari, transmite agentia citata.

La categoria Roboti Autonomi, pe primul loc s-a clasat Karot Team din Turcia cu robotul Sakin. Pe locul 2 al doilea a fost Flex Team cu robotul Wolf, pe locul 3 Evo Robotics cu robotul Bonfire, iar pe 4 - Flex Team cu robotul Shreddinger.

Sursa foto: Facebook