Patriarhul Daniel a declarat din nou, sambata, ca Biserica Ortodoxa Romana este de acord sa i se impoziteze veniturile, iar preotii sa nu mai primeasca salarii de la stat, cu conditia ca BOR sa primeasca inapoi proprietatile confiscate. "Noi am spus de mai multe ori ca suntem de acord, nu numai sa impoziteze veniturile, ci si sa renuntam la salariile de la stat, daca ni se da inapoi ceea ce in mod abuziv a luat statul ca proprietati. Deci nu avem nevoie sa stam cu mana intinsa la stat tot timpul, dar statul sa ne dea inapoi ceea ce a luat ca fiind donatii date Bisericii in mod liber. Si atunci cand se face acest echilibru, nu mai avem nevoie de salarii de la stat si de celelalte", a declarat Patriarhul Daniel, citat de Agerpres.

Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

Declaratia a fost facuta dupa ce Patriarhul Daniel a oficiat slujba de sfintire a capelei Penitenciarului Jilava si nu este prima data cand liderul Bisericii Ortodoxe Romane face aceasta afirmatie.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza informatia potrivit careia inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit nereguli la Patriarhia Romana, Patriarhul Daniel a precizat ca acele probleme au fost la Secretariatul de Stat pentru Culte si nu la Patriarhia Romana, probleme care insa au fost remediate: "V-ati uitat cand a fost publicata? In 27 februarie. Intre timp, cei cu auditul, ca nu au venit la noi la Patriarhie, ca ei verifica doar banii statului, la Secretariatul de Stat pentru Culte, si s-au remediat toate problemele existente si s-a cerut o mai mare precizie in legislatie, pentru ca legislatia este uneori ambigua si nu stii daca un ban poate fi folosit doar cu o singura destinatie sau cu destinatie similara. Si atunci acestea au fost remediate in luna martie si de aceea noi am cerut Secretariatului de Stat pentru Culte sa clarifice problema."