Patru turisti bucuresteni care au ramas blocati, sambata, pe un traseu dificil din Masivul Bucegi, au fost recuperati, duminica, de catre salvamontisii din Busteni, dupa o actiune care a durat aproximativ 20 de ore, in conditii de gheata, ceata, lapovita si vant puternic, anunta Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvamontistii au fost solicitati sa intervina, sambata dupa-amiaza, pentru recuperarea a patru turisti, trei barbati si o femeie, ramasi blocati pe traseul Valea Morarului, din Masivul Bucegi.

Cei patru urcasera pe munte in cursul zilei de sambata, pe un traseu spre Varful Omu, insa inainte de a ajunge au ramas blocati in zona unei saritori aflate in Valea Morarului, iar cand au constatat ca nu se mai pot intoarce au cerut ajutorul Serviciului Salvamont.

Salvatorii montani au inceput actiunea de cautare sambata seara, insa aceasta a fost foarte dificila din cauza vremii, pe munte fiind ceata, lapovita si vant puternic, dar si a stratului de gheata de pe munte.

Turistii au fost condusi initial intr-un refugiu in zona Varfului Omu, iar in cursul zilei de duminica au fost coborati pana la Refugiul Salvamont de la Cota 2.200.