Barbatul ranit in explozia produsa la fabrica de paine din Brasov pe 5 noiembrie si transferat miercuri la un spital din Graz, Austria, a murit, anunta Mediafax, citand surse medicale. Barbatul in varsta de 46 de ani, pe nume Ion Gavrilescu, a murit la Graz, unde fusese transferat miercuri, de la Spitalul Judetean Brasov, in conditiile in care starea sa se inrautatise. Cealalta victima a exploziei aflata in stare grava, o femeie de 51 de ani, este in continuare ventilata mecanic, insa starea ei este stabila. De asemenea, si ea urmeaza sa fie transferata la o clinica din strainatate.

La Sectia de chirurgie plastica mai sunt internati trei barbati cu varste intre 40 si 55 de ani, insa starea acestora este buna, fara complicatii.

Guvernul a decis miercuri ca familia barbatului care si-a pierdut viata in urma exploziei va primi un ajutor de urgenta de 5.000 de lei.

Explozia, urmata de un incendiu, s-a produs joia trecuta, la fabrica de paine Vel Pitar, situata in apropierea Stadionului Tineretului din Brasov, cu cateva minute inainte de finalul meciului FC Brasov - CSM Ramnicu Valcea din Liga a II-a de fotbal. Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brasov.

Stelian Rechitean, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, declara ca in momentul producerii exploziei de la fabrica de paine Sapte Spice in cladire se aflau in total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajata a unitatii de panificatie, ci fiind venita din exterior cu treaba, cel mai probabil pentru a lua faina.

Angajatii fabricii de paine erau in schimbul al doilea.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflati in cladire, cinci au fost raniti, fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul Judetean Brasov, cinci au scapat nevatamati, iar unul a cazut intr-un buncar de faina adanc de 15 metri, fiind scos de catre echipele de interventie cu arsuri si politraumatisme.

Ulterior, barbatul care a fost scos de sub daramaturi a murit la spital.