Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, se propune pentru functia de premier. Intr-un post pe pagina sa de Facebook in care distribuie un articol cu titlul "Un nume din mediul de afaceri, pentru postul de premier tehnocrat", Borza scrie: "Eu sunt pregatit sa-mi asum orice functie in stat. Intrebarea este daca statul este pregatit pentru o astfel de provocare". Remus Borza a fost condamnat definitiv la 1 an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese in 34 de cazuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Remus Borza distribuie pe pagina sa de Facebook un articol din dcnews.ro, in care el este prezentat ca solutia care poate "sa salveze statul roman de la faliment".

Remus Borza

Remus Borza

Foto: Hotnews

"Eu sunt pregatit sa-mi asum orice functie in stat. Intrebarea este daca statul este pregatit pentru o astfel de provocare. Am demonstrat ca pot sa generez performanta acolo unde altii spuneau ca nu se mai poate face nimic. La nivelul politicii romanesti e nevoie de o schimbare profunda. Avem nevoie sa redescoperim si sa aplicam acele principii si valori identitare natiunii romane abandonate in 25 de ani de tranzitie de nicaieri spre niciunde. Doctrinele si ideologiile conteaza mai putin. Ceea ce conteaza cu adevarat sunt oamenii!", scrie Remus Borza, langa articolul de mai sus.

Amintim ca administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a fost condamnat definitiv, in februarie 2015, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 1 an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese in 34 de cazuri.

HotNews.ro a relatat pe 8 ianuarie 2013, in exclusivitate, ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, in care Remus Borza este partener, a angajat in numele societatii casele de avocatura Borza & Asociatii si Piperea &Asociatii pentru 74 de procese pe care compania le avea cu creditorii. Pentru onorarii a fost alocat un buget total de 220.000 euro. Sursa si detalii aici

De asemenea, Borza a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu 10.000 de lei, dupa ce mai multe foste salariate ale Hidroelectrica au acuzat ca au fost concediate de administratorul judiciar desi se afla in concedii prenatale sau in concedii de crestere a copilului, iar el le-a raspuns astfel:

  • "Hidroelectrica este o societate de productie, nu de lauze"
  • a denumit angajatele "fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au mai dat de multi ani pe la Hidroelectrica, plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri... eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii care sunt in productie sau sa le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4-6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum, personal TESA". Sursa si detalii