Aproximativ 500 de fotografii cu pancarte afisate la protestele din ultima saptamana si peste o suta de texte cu lozinci au fost stranse in primul centralizator de lozinci din Romania - site-ullozinci.ro-, din dorinta de a ramane peste timp o marturie a gandurilor si dorintelor celor care au iesit in strada, transmite Agerpres.

PancarteFoto: Adina Florea/Hotnews

Ionut Toma, un programator de 33 de ani, din Ploiesti, initiator al proiectului, crede ca mesajul cel mai pregnant al manifestatiilor din ultimele zile a fost "Coruptia ucide!", insa, dincolo de acesta, el a reunit sute de fotografii cu protestatari, care poarta pancarte pe care este scris "Nu ne furati viitorul!", "33 de vieti, ca sa vedem cat sunteti de incompetenti", "Waiting for a change", "Coruptia = pericol de moarte", "Schimbarea e in noi", "Vrem guvern de tehnocrati, nu o sleahta de ratati", "Nu ne lasam copiii, ni-i aparam", "Ne-am ars cu voi, vrem altii noi", "Vrem doctori. Nu "doctori" la guvernare", "Start a revolution", "Bine-asa, Codruto! Fa-le si lor familiile sa planga", "Singura solutie, propria evolutie".

De asemenea, site-ul permite votul pentru lozincile cele mai reusite, acestea fiind grupate in functie de mesajul lor. Au fost adunate aproximativ 70 lozinci cu mesaje anticoruptie, precum: "N-am iesit in strada sa schimbam guvernul. Am iesit sa schimbam sistemul!", "Securisti vechi si noi s-a sfarsit cu voi!", "Nu plecam, pana nu plecati!", "Luati spagi de milioane si romanii mor de foame!", "Bunicii la razboi, parintii la Revolutie, acum este randul nostru!".

24 de lozinci au avut drept mesaj central solidaritatea cu victimele din incendiul de la Colectiv: "Cinste lor, cinste salvatorilor!", "Ei n-au murit, ei ne-au trezit!", "32 de ingeri ne-au dat noua aripi!", "Ne trebuie autorizatie ca sa stam in picioare?", "Intrarea libera, iesirea te costa viata!", "Cinci oameni au vrut sa lanseze un album si au lansat o Revolutie!", "The day we give in is the day we die!" ("Ziua in care vom renunta este ziua in care vom muri"), "Coruptia ucide!".