Premierul intermiar Sorin Cimpeanu a sustinut, duminica, ca alte 4.000 de scoli "si-au adus aminte" ca au avize de protectie impotriva incendiilor (PSI). Or, Cimpeanu afirmase anterior ca doar 7% din scolile romanesti detin astfel de avize, ceea ce ar fi echivalent cu 2.895 de cladiri, informeaza Agerpres.

Sorin Cimpeanu, ministrul EducatieiFoto: Agerpres

"In momentul cand am anuntat ca 7% dintre cele 18.799 de scoli, in valoare absoluta 2.895 de scoli, au autorizatie PSI si restul nu au, stiti ce s-a intamplat? La nivelul Inspectoratelor Scolare, in colaborare cu administratia locala - pentru ca scolile sunt in sarcina administratiilor locale - a fost o mobilizare exemplara de a cauta acele avize PSI si au reusit sa gaseasca: de la 2.895, s-au mai inregistrat in baza de date pana la 6.866. Inca aproape 4.000 de scoli si-au adus aminte ca au avize", a afirmat premierul interimar Cimpeanu, invitat la postul de televiziune Antena 3.

De asemenea, Cimpeanu a mentionat ca responsabilii din educatie au vrut sa-l convinga ca aproximativ 9.000 de scoli romanesti nu ar avea nevoie de avize de protectie impotriva incendiilor. Fostul ministru al Educatiei a notat ca modul in care este interpretata legea in cazul unui numar mare de scoli romanesti este cel putin stranie. De asemenea, Cimpeanu a anuntat ca problema avizelor ISU va fi discutata in sedinta de miercuri a Guvernului.

"Am luat exemplul scolilor, dar nu este vorba numai de scoli, este vorba si de spitale. Vom face o analiza completa de risc la explozii, cutremure, incendii, cu echipe mixte ISU si cu Inspectoratul de Stat in Constructii. Dar asta numai dupa ce vom analiza coerenta cadrului legislativ", a completat Cimpeanu.