Doi barbati au fost raniti, duminica, dupa ce au fost impuscati accidental cu o arma de vanatoare, din primele cercetari incidentul petrecandu-se in autoturismul unui fost director la Sectia Barlad a Drumurilor Nationale, transmite Agerpres.

"Accidentul s-a petrecut pe fondul de vanatoare numarul 2 Negresti, pe raza localitatii Osesti. Cinci persoane se deplasau cu un autoturism la o partida de vanatoare. La un moment dat, o arma aflata langa pasagerul care statea pe bancheta din dreapta fata s-a descarcat accidental si a ranit doi pasageri care erau pe bancheta din spate a autoturismului, cei doi fiind transportati la spital", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Mihaela Straub.

Un barbat, pasager in masina a fost lovit in cap in timp ce altul a fost ranit mai usor. Pentru barbatul ranit la cap a fost solicitat un elicopter SMURD, care sa transporte victima la Iasi, iar celalalt barbat din masina a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

"La fata locului s-au deplasat de urgenta cadre medicale care au constatat ca una dintre victime necesita transportul urgent la Iasi, in acest sens fiind solicitat un elicopter SMURD. Ni s-a comunicat ca nu sunt conditii de zbor, motiv pentru care s-a decis transferul la Iasi cu un echipaj de Terapie Intensiva Mobila", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, Aurora Popa.

Politistii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substante Periculoase efectueaza cercetari pentru a stabili cu exactitate in ce imprejurari s-a produs incidentul.