Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu: Adolescenti care nu au avut nimic dupa incendiu vin acum cu complicatii pulmonare
Update: Printr-un e-mail transmis duminica redactiei HotNews.ro, directorul Spitalului Universitar de Urgenta, Prof Dr Catalin Cirstoiu, precizeaza ca la Spitalul Universitar de Urgenta s-au prezentat in prima seara 25 de pacienti, din care unul a decedat la internare si altul in data in data de 7 noiembrie. S-au mai prezentat inca trei pacienti in UPU in zilele urmatoare accidentului, dar care nu aveau nicio leziune care sa le puna viata in pericol . Referirea dlui Prof Enescu era la probabilitatea decompensarii functiei pulmonare la pacientii cu astfel de leziuni, situatie intalnita la pacientii internati in SUUB si nu la situatia unui caz particular.
"Vin in continuare, de acasa, adolescenti care in momentul respectiv au avut arsuri superficiale au nu au avut nimic si vin acum cu complicatii pulmonare pe care noi le tratam de urgenta. (...) Daca niste copii sanatosi, care au avut poate o arsura de unu la suta, ceva insignifiant, si dupa cinci zile se prezinta la spital cu traheobronsita si cu tulburari grave de arbore traheobronsic, ce se intampla cu cei care au 30 - 40 - 70 - 80 la suta arsuri? Tocmai asta e particularitatea cazului. Noi nu cunoastem modalitatea de a contracara, ci doar de a sustine ceea ce s-a intamplat in clipa producerii accidentului. Stim ca este un accident atipic, adica s-a produs in 12 secunde, si ca, practic, cand au venit pompierii nu au avut ce sa stinga. S-a transformat acea incinta intr-un crematoriu in care acele persoane au fost carbonizate, ca o camera de gazare, deci cu o mixtura in care in permanenta mai apar alte substante care fiecare dintre ele poate ca le-am putea contracara, dar impreuna nu stie nimeni ce se poate face cu ele", a spus prof. dr. Dan Enescu.
El a mai spus ca distructiile care apar sunt deosebit de grave, au efecte la distanta, evolutive.
Medicul a mai precizat ca una dintre fetele care a ajuns la Spitalul Universitar in seara incidentului statea pe un scaun sub observatie, nu parea sa aiba nimic, dar s-a prabusit brusc si a murit.
"Deci despre acest lucru este vorba, adica sunt niste efecte pe care nu le putem sustine, nu le putem cunoaste. (...) Dupa parerea mea, componenta aceasta chimica este cea mai importanta. Deci sistemul nostru ar fi putut negocia fara niciun fel de problema in conditiile unui traumatism accident colectiv normal, dar acesta are ceva supradaugat, cu care cu greu te poti lupta. Noi ne confruntam cu niste cazuri pe care reusim sa le aducem la o stare aproape buna si dintr-o data incep sa se prabuseasca. Nu este evolutia unei boli ale arsurii nomala pe care o cunoastem pana acum. Ne putem astepta la orice", a mai spus Dan Enescu.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Exista firme externe de decontaminare a spatiilor afectate de incendii . Acele firme ar trebui contactate, ei pot spune exact cu ce fel substante au fost intoxicati ranitii arsi si eventual cum a fost in alte cazuri similare.
Din pacate, repet din pacate ( nu doresc sa mai moara nici un singur om), numarul celor care vor muri in urma incendiului va fi mult, mult mai mare decit acum.
Complicatiile pe caile respiratorii sint fff grave si apr in timp .
Le doresc multa, multa sanatate celor afectati
chiar nimic nimic nu se poate face? ce trist e sa te simti neputincios...
o analiza de zange, sau ceva prin care sa determine ce substante sunt in organismul lor, poate dupa sa le neutralizeze cumva...
sau pe principiul dializei sa le curete sangele...
habar nu am, imi dau cu parerea fiindca mi se pare incredibil sa nu putem sa facem nimic sa ii ajutam :(
sper ca exista totusi niste idei ...
Pt. ca pe langa arsurile termice iata ca au fost si aceste gaze foarte toxice si e posibil sa mai asistam si la alti morti sau imbolnaviri pe termen mai lung.
Ma pot intreba totusi daca nu exista in Ro specialisti (poate la spitalele MApN) care sa recunoasca simptomele "gazarii" respective si respectiv antidoturile, acolo unde se mai poate face ceva.
Pana la urma mirarea asta ma vexeaza, nu cred ca intr-o saptamana un laborator n-avea posibilitatea sa arda mostre din buretele respectiv pt. a face niste determinari relativ la noxele rezultate. Parca ar fi OZN-uri, nu alta.
In orice caz, daca substanta din care era facut buretele respectiv e atat de periculoasa la ardere parerea mea este ca trebuia marcata ca atare! Au ajuns pe piata enorm de multe porcarii de care nu raspunde nimeni. Nu stiu daca e vorba de ANPC, de Mediu, de ISU sau de altcineva dar cum au ajuns asemenea tampenii de substante pe piata? Cate altele mai sunt?
in alta ordine de idei: va amintiti cati dintre cei care au intervenit in la caderea turnurilor gemene din SUA au facut cancer?
https://www.facebook.com/sorin.ionita.16?fref=nf
http://www.mims.co.uk/cyanide-antidote-launched/substance-misuse/article/1032404
http://usatoday30.usatoday.com/news/health/2006-12-27-cyanide_x.htm
Poate sa verifice cineva? Vreun medic / chimist?
Cei de la Minister chiar nu stiu de asta sau dintre doctorii nostri?!
http://www.emedicinehealth.com/cyanide_poisoning/page5_em.htm#cyanide_poisoning_treatment
http://www.hse.gov.uk/pubns/misc076.htm
http://emedicine.medscape.com/article/814287-treatment#d11
1. trebuie analizat erorile in sistemul de salvare, si in desfasurarea evenimentelor, si de luat masuri
2. trebuie investit in infrastructura spitalelor, create laboratoare
3. trebuie sa avem mai multi medici, cercetare, sa va trimiteti copii nu in cluburi, dar sa-i faceti medici cercetatori
sigur trebuie sa fie ceva sa nu mai moara.. ma refer la cei la care se refera articolul , cei care se intorc cu complicatii de la toxine
Si daca avem avut un 300 de ppm la fata de care zicea doctorul se explica de ce a murit asa subit la spital.
asta doar asa ca un singur agent. pt ca acolo a fost si mnoxid de carbon si a fost si toluen. probabil si benzen
Mai, oameni buni! Cam multe toxine pentru un amart de burete, nu credeti? Cam mult prea rapid a ars totul... Nici daca era proaspat imbibat cu benzina nu era chiar atat de rapid si toxic... E prea de tot! Ma gandesc ca cineva, cumva, a pus la cale o grozavie. De ce? Nu stiu, dar ar fi cumplit sa fie cineva care ar fi putut sa puna la cale un masacru pentru a genera anumite reactii ale oamenilor de buna credinta si sa obtina niste schimbari care in orice alte conditii nu ar fi aparut vreodata.. Cam maniac comentariul, dar prea multe coincidente ca sa nu fiu condus la asemenea idei...
Dumnezeu sa ii ierte pe cei care au murit!
Ar trebui cautate si compusi de fluor (acid fluorhidric) care au efecte retardate extrem de perfide, atacand plamanii. Fluorocarbonii si hidrofluorocarbonii se descompun la temperaturi mari (combustie) si degaja compusi volatili de fluor. Produce hipocalcemie, deci tratamentul consta in compensarea perderii de calciu.
Upon contact with moisture, including tissue, hydrogen fluoride immediately converts to hydrofluoric acid, which is highly corrosive and toxic, and requires immediate medical attention upon exposure.[30] Breathing in hydrogen fluoride at high levels or in combination with skin contact can cause death from an irregular heartbeat or from fluid buildup in the lungs.[30]
pe alta parte mapn ar putea sti cum sta treaba cu asa ceva. cabanuiesc ca se mai trage cu AG7
Hydrofluorocarbons in automatic fire suppression systems can release hydrogen fluoride at high temperatures, and this has led to deaths from acute respiratory failure in military personnel when a rocket-propelled grenade hit the fire suppression system in their vehicle
CANTASTIM-ul avea ca indicatie cresterea imunitatii in caz de operatii grave si accidente.
Personal depun marturie ca dupa citeva fiole de Cantastim nu am mai facut nicio infectie respiratoriee, desi anterior faceam frecvent pneumonii.
Cata pregatire medicala aveti dvs.? Observ ca va dati cu parerea in legatura cu ce ar trebui sa faca medicii, cum functioneaza o unitate de primiri urgente sau diferitele forme de hemoglobina din sange si metabolismul acestora...
Eu zic sa stati deoparte, momentan.
Poate le da acum un raspuns si o solutie medicilor sa-i salveze pe bietii tineri.