Pasagerul agresiv si necooperant, din cauza caruia avionul Wizz Air care zbura de la Bucuresti la Oslo a fost redirectionat la Malmo, a fost arestat, iar un alt pasager a fost debarcat tot pentru comportament neadecvat, zborul fiind reluat in conditii normale, a anuntat, miercuri, compania aeriana, informeaza Mediafax.

"Zborul Wizz Air W6 3215 de la Bucuresti la Oslo Torp (din 3 noiembrie) a fost redirectionat la Malmo dupa ce un pasager, care calatorea singur, a devenit necooperant si agresiv, pana la punctul in care pilotul a urmat procedurile si a luat decizia de a face o aterizare neplanificata la Malmo. Pasagerul necooperant a fost arestat. Un al doilea pasager, care calatorea, de asemenea, singur, a fost debarcat tot pentru un comportament neadecvat", se arata intr-un comunicat de presa al companiei aeriene.

Compania precizeaza ca zborul a fost reluat in conditii normale si a aterizat la Oslo Torp cu o intarziere de o ora si jumatate.

"Siguranta pasagerilor este prioritatea noastra principala si compania nu tolereaza comportamentul agresiv la adresa pasagerilor si al angajatilor. Aceasta este acum o situatie in gestiunea politiei", a precizat purtatorul de cuvant al Wizz Air, Daniel De Carvalho.

Incidentul a avut loc marti, intr-un avion al companiei Wizz Air care efectua o cursa din Romania spre Norvegia, fiind necesara efectuarea unei aterizari de urgenta, in orasul suedez Malmo, dupa ce un pasager a incercat sa sparga usa de la cabina pilotilor, a anuntat politia, citata de Associated Press in pagina electronica.

Politia a precizat ca barbatul a fost retinut dupa aterizarea la Malmo, sub acuzatia ca a incalcat legile privind aviatia punand in pericol vietile pasagerilor in timpul zborului.

Cotidianul Expressen a relatat ca barbatul a fost imobilizat de alti pasageri aflati la bordul avionului companiei Wizz Air, care decolase de la Bucuresti si se indrepta spre orasul norvegian Torp. Politia nu a putut confirma aceste detalii.

Purtatorul de cuvant al politiei, Stephan Soderholm, a declarat ca nu exista indicii conform carora incidentul ar avea legatura cu terorismul. El a adaugat ca un al doilea pasager a fost retinut la Malmo pentru ca se afla in stare de ebrietate.

Avionul a aterizat in siguranta si nicio persoana nu a fost ranita.