Coloana in care a murit saptamana trecuta motociclistul Bogdan Gigina s-a format in fata sediului Administratiei Nationale de Meteorologie, fostul INMH, au declarat, pentru EurActiv.ro, surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Informatii detaliate despre traseul coloanei oficiale in care a murit motociclistul Gigina, cerute institutional de procurori, au fost comunicate de minister abia luni, 26 octombrie, la sase zile dupa accident.

Coloana s-ar fi format la fostul Institut National de Meteorologie si Hidrologie, actuala Administratie Nationala de Meteorologie, dupa care a parcurs traseul mentionat de Politia Capitalei intr-un comunicat: P-ta. Presei Libere - Arcul de Triumf - P-ta. Charles de Gaulle - P-ta. Victoriei - Bd. Uranus - Str. Stirbei Voda. Sursele citate nu au dezvaluit care era reperul pentru punctul terminus al traseului.

Ministrul Oprea locuieste la mai putin de un kilometru de groapa in care a cazut Bogdan Gigina, la intrarea in cartierul Cotroceni.

Procurorii asteapta in continuare actele din care sa rezulte modul de constituire a coloanei oficiale, dar si inregistrarile discutiilor de pe statiile emisie-receptie ale politistilor si inregistrari de pe camerele video de pe traseu.

Procurorilor nu li s-a transmis nici registrul cu evidenta coloanelor oficiale.

Acestea sunt, potrivit unor surse judiciare consultate de EurActiv.ro, informatii esentiale pentru continuarea anchetei in care se investigheaza moartea politistului Bogdan Cosmin Gigina, cel care deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea.

Citeste restul articolului pe Euractiv.ro