Presedintele Klaus Iohannis a participat duminica la exercitiul romano-american "Dragoon Crossing Romania 2015", desfasurat in zona localitatii Mandruloc din judetul Arad, anunta Agerpres. Seful statului a fost insotit de consilierii prezidentiali Ion Oprisor si Dan Mihalache. Exercitiul militar a implicat, printre altele, transportoare si barci de asalt.

Presedintele Klaus Iohannis a participat duminica la Arad la festivitatile organizate cu ocazia Zilei Armatei.

Potrivit MApN, exercitiul multinational, desfasurat duminica si luni, are ca scop demonstrarea interoperabilitatii dintre cele doua armate si dezvoltarea capacitatii de planificare, conducere si executare a operatiilor de trecere a cursurilor de apa.

La "Dragoon Crossing Romania 2015" participa 150 de militari americani cu 37 de mijloace tehnice de lupta apartinand Regimentului 2 Cavalerie din Fortele Terestre ale SUA si peste 250 de militari din Fortele Terestre Romane cu 85 de mijloace tehnice de lupta apartinand Brigazii 18 Infanterie 'Banat' si Brigazii 10 Geniu 'Dunarea de Jos', sprijiniti de cinci aeronave MiG 21 LanceR si IAR 330 Puma ale Fortelor Aeriene Romane, precum si scafandri din Fortele Navale Romane.