42 de persoane, printre care si 5 copii, au fost evacuate, sambata dimineata, de pompieri dintr-un bloc din municipiul Sibiu unde izbucnise un incendiu la un apartament, echipajele medicale acordand asistenta de urgenta si transportul la spital pentru trei persoane, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Sibiu, citat de Agerpres. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, in urma producerii unui scurtcircuit electric.

Potrivit comunicatului, la ora 02.36, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuinte, pe strada Tiglari din municipiul Sibiu.

''La fata locului s-au deplasat in cel mai scurt timp Primul - adjunct al Inspectorului sef al ISU Sibiu col. Virgil Giurgiu, impreuna cu grupa operativa si pompierii din cadrul Detasamentului de Pompieri Sibiu. Echipajele de interventie s-au deplasat cu patru autospeciale de lucru cu apa si spuma, doua autospeciale de prima interventie si comanda, o autospeciala pentru descarcerare, doua autospeciale SMURD si o autospeciala pentru transport victime multiple. De asemenea, in sprijinul echipajelor de pompieri au intervenit trei ambulante cu echipajele aferente, apartinand Serviciului de Ambulanta Judetean Sibiu. In urma interventiei de stingere, flacarile au afectat apartamentul in proportie de 90% fiind distruse mobilierul, electrocasnicele, materiale textile precum si alte elemente combustibile ale imobilului. Din cauza fumului au fost degradate casa scarii si apartamentele situate la etajele superioare. Pompierii sibieni au actionat oportun si profesionist reusind sa limiteze propagarea incendiului la celelalte niveluri ale constructiei'', se arata in comunicatul ISU Sibiu.

Potrivit unui comunicat al purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Decebal Todarita, unul dintre cei adusi la unitatea medicala in urma incendiului, un barbat de 25 de ani, este ''policontuzionat prin cadere de la mare inaltime si a fost internat in cadrul Sectiei Clinice Chirurgie I a SCJU Sibiu'.

"In urma investigatiilor medicale a fost diagnosticat cu contuzie toracica si pulmonara dreapta, hemopneumotorax drept drenat, pneumotorax stang care nu a necesitat drenaj, multiple fracturi, fractura de bazin fara indicatie operatorie. Investigatiile nu au evidentiat leziuni craniene. In momentul de fata, pacientul este stabil hemodinamic, constient si cooperant si se afla sub supraveghere si tratament de specialitate", precizeaza comunicatul.

Totodata, o femeie de 91 de ani a suferit arsuri si intoxicatie cu monoxid de carbon, fiind internata in cadrul Sectiei Clinice ORL.